Nihat Kaşıkçı darbeleri sıralayıp o tarihe dikkati çekti!

Yazarımız Nihat Kaşıkçı, "15 Temmuz: Darbeler parantezini kapatan kutlu diriliş" başlıklı yazısında Türkiye'nin geçmişten bugüne yaşadığı darbeleri sıralayarak 15 Temmuz'a özel bir parantez açtı.

Nihat Kaşıkçı darbeleri sıralayıp o tarihe dikkati çekti!
Yayınlanma:

HABER: CANSU BALOĞLU

Nihat Kaşıkçı, köşesinde son 120 senede yaşanan darbeleri tek tek sıralayıp, iki gün sonra 8'inci yılını geride bırakacağımız 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine bir kez daha dikkati çekti.

"Bu ülke ve millet, son 120 senede çok sayıda darbe ve darbe girişimi yaşadı." sözleriyle yazısına başlayan Kaşıkçı, yaşanan darbeleri şu şekilde sıraladı: "31 Mart (13 Nisan) 1909: Darbeyle Sultan Abdülhamid Han tahttan indirildi. 27 Mayıs 1960: Darbeyle Başbakan Adnan Menderes alaşağı edildi, daha sonra idam edildi. 12 Mart 1971: Verilen muhtırayla, Başbakan Süleyman Demirel istifa ettirildi. 12 Eylül 1980: Darbeyle Başbakan Süleyman Demirel alaşağı edildi. 28 Şubat 1997: Postmodern darbeyle Başbakan Necmettin Erbakan istifa ettirildi. 27 Nisan 2007: Cumhurbaşkanı seçimine müdahale amaçlı ‘internet muhtırası’ verildi; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhtırayı sahiplerine iade etti."

NATO VE ABD HATIRLATMASI

15 Temmuz 2016'da yaşanan hain darbe girişimi için özel parantez açan Nihat Kaşıkçı, "15 Temmuz 2016: ABD’nin terör ve istihbarat aparatı olan FETÖ’nün, TSK içindeki kripto elemanlarıyla başlattığı darbe girişimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direnişi ve çağrısıyla sokağa dökülen Türk Milleti ile onun askerleri ve polisleri tarafından akamete uğratıldı." diye yazdı.

Bu hafta dünya liderlerinin bir araya geldiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinde önemli mesajlar verilmişti. Kaşıkçı, yazısında "Söz konusu darbe ve darbe girişimlerinin tamamının arkasında ABD ve onun aparatı NATO vardı." diyerek önemli bir noktayı işaret etti.

15-temmuz3.jpg

O dönem darbeye karışan askerlerin birçoğunun geçmişte NATO'da görev aldığı da sıkça tartışılmıştı.

MİLLET NEDNE SOKAĞA DÖKÜLDÜ?

"15 Temmuz darbe girişimine milletin direnişinin sebebini de iki madde ile özetleyen Nihat Kaşıkçı, şunları yazdı: Peki, bu millet, neden daha önceki darbelere karşı direnmedi de 15 Temmuz’daki hain girişime karşı canını ortaya koydu?

Kanımca bunun iki temel sebebi var:

Birincisi; fevkalade yüksek bir basiret ve ferasete sahip olan Türk Milleti, öncekilerin sadece birer ‘darbe’ olduğunu ve gelip geçici bir arıza olacağını öngörmüştü. Fakat FETÖ eliyle girişilen 15 Temmuz ihaneti, yalnızca bir darbe değil, aynı zamanda bir işgal girişimiydi. İşte millet, bu ihaneti fark etti.

İkincisi; önceki darbelerde, kendisine karşı darbe yapılan liderler, direnmek yerine teslim olmayı seçmişti. 15 Temmuz’da ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim olmak bir yana, ölümü göze alarak direndi ve halkı da direniş için meydanlara çağırdı."

Yazının tamamı için tıklayınız...

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.