Nou Camp'ta sopalarla kavga çıktı

İspanyol futbol devi Barcelona'nın stadyumu Camp Nou'nun yenileme çalışmaları sırasında, işçiler arasında kavga çıktı.

Nou Camp'ta sopalarla kavga çıktı
Yayınlanma:

Tadilat çalışmalarını yürüten Limak İnşaat, Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Nihat Özdemir’in başkanlığını yaptığı bir firma.

İspanyol basınında yer alan haberlere göre, inşaat alanında meydana gelen kavga sırasında 20 işçi arasında şiddetli bir çatışma yaşandı. İşçilerin sopalarla birbirlerine saldırdığı ve bu olayda 6 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların durumunun ciddi olmadığı ifade edildi. Olay yerine intikal eden İspanyol polisi, kavgayı kontrol altına alarak işçileri sakinleştirdi.

Kavga sonrası yönetim tarafından hızlı bir şekilde harekete geçildi ve kavgaya karışan 20 işçi işten çıkarıldı.

Barcelona'nın Camp Nou'dan uzak kaldığı süre boyunca stadyum gelirlerinde yıllık 100 milyon euro kayıp yaşadığı belirtiliyor. Kulüp, 125. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağı 29 Kasım 2024 tarihinde yenilenen stadyumda taraftarlarıyla buluşmayı hedefliyordu, ancak inşaatın tamamlanması bu tarihe yetişmeyecek gibi görünüyor. En erken bitiş tarihi olarak 2025 Şubat, en geç ise 2025 Eylül tarihi öngörülüyor.

Limak, yaşanan gecikme nedeniyle her gün 1 milyon euro ceza ödemek zorunda kalıyor; bu cezaların uygulanması ise Barcelona kulübü yönetiminin takdirine bağlı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.