Numan Hatipoğlu kimdir? Yeni Elazığ valisi Numan Hatipoğlu kimdir? Numan Hatipoğlu nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bazı il valiliklerine yeni atamalar gerçekleştirildi. Peki, Elazığ Valisi olarak atanan Numan Hatipoğlu kimdir? Numan Hatipoğlu nereli? Numan Hatipoğlu kaç yaşında? İşte detaylar...

Numan Hatipoğlu kimdir? Yeni Elazığ valisi Numan Hatipoğlu kimdir? Numan Hatipoğlu nereli?
Yayınlanma:

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle, Diyarbakır, Malatya, Kocaeli, Çanakkale ve Elazığ valiliklerine yeni atamalar gerçekleştirildi. Bu karara göre, Diyarbakır Valiliğine, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Murat Zorluoğlu atanırken, Malatya Valiliğine Seddar Yavuz getirildi. Kocaeli Valiliği görevine İlhami Aktaş atanırken, Çanakkale Valiliğine Ömer Toraman, Elazığ Valiliğine ise Numan Hatipoğlu atandı.

NUMAN HATİPOĞLU KİMDİR?

1969 doğumlu ve Ordu Korgan kökenli olan Numan Hatipoğlu, kamu yönetimi alanında uzun bir kariyere sahiptir. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yüksek lisansını tamamlamış ve Akdeniz Üniversitesi'nde doktora eğitimini Tarih alanında almıştır.

1994 yılında Nevşehir Kaymakam Adayı olarak memuriyete başlayan Hatipoğlu, çeşitli illerde Kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Kariyeri şu şekildedir:

  • Gaziantep Yavuzeli Kaymakamı (1997 - 1999)
  • Diyarbakır Çüngüş Kaymakamı (1999 - 2001)
  • Adıyaman Gölbaş Kaymakamı (2001 - 2004)
  • Düzce Çilimli Kaymakamı (2004 - 2005)
  • Denizli Acıpayam Kaymakamı (2005 - 2009)
  • Kütahya Tavşanlı Kaymakamı (2009 - 2016)
  • Trabzon Ortahisar Kaymakamı (2016 - 2018)

Kırklareli Vali Yardımcısı olarak görev yaparken 2018 yılında Gaziosmanpaşa Kaymakamı olarak atanan Hatipoğlu, 12 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle Tokat Valisi olarak atanmıştır.

Numan Hatipoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.