Öğretmenler mülakatsız 100 bin atama için Kabine'ye sesleniyor!

2024 yılında atama bekleyen öğretmen adayları, X (Twitter) sosyal medya platformu üzerinden gündem çalışması gerçekleştirerek, '100 bin atama' talebinde bulundu. Yeni yılın ilk Kabine toplantısında öğretmen atamalarıyla ilgili bir karar çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu...

Öğretmenler mülakatsız 100 bin atama için Kabine'ye sesleniyor!
Yayınlanma:

Kabine toplantısında, emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alınacak.

Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklilerine ise yüzde 37,56 zam yapılması, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Kabinede aradaki zam farkı ele alınacak.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 'atama' açıklamaları sonrasında öğretmen adayları, kabine toplantısında 100 bin atama kararının çıkmasını talep ediyor.

ÖĞRETMENLERİN TALEBİ BELLİ

2023 KPSS puanıyla atama yapacaklarını belirten Bakan Tekin, "Şuna güvensin arkadaşlarımız, alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız." ifadelerini kullanmıştı. Bakan Tekin'in yüksek atama açıklaması ise öğretmen adaylarının gözünü yeni yılın ilk Kabine toplantısına çevirdi.

Bakan Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığının verecek olduğu kadro sayısına göre atama yapacaklarını açıklamıştı. Kabine toplantısında ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bir sunum yapması bekleniyor.

Kabine toplantısının gündeminde emeklilere yönelik zam düzenlemesi bulunurken öğretmen atamaları için bir kararın çıkıp çıkmayacağı merak konusu olurken adaylar, sosyal medya platformu X üzerinden gündem çalışması gerçekleştirerek, seslerini duyurmaya çalışıyor.

Öğretmenler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, 'Mülakatsız 100 Bin Atama talebi'nde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.