Ömer Çelik, Erdoğan-Özel görüşmesinin detaylarını aktardı: Kalıcı kazanım vurgusu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e CHP Genel Merkezi'ndeki iadeiziyareti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Erdoğan-Özel görüşmesinin detaylarını aktardı: Kalıcı kazanım vurgusu
Yayınlanma:

Çelik, bu ziyaretin Türk siyasi hayatında memnuniyet verici bir tablo oluşturduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretle birlikte, siyasetin gündelik çatışmalarına kurban gitmemesi gereken önemli bir fırsatın doğduğunu ifade ettiğini söyleyen Çelik, bu tablonun kalıcı kazanımlara dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede ekonomi ve yeni anayasa çalışmaları gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulması için en geniş siyasi uzlaşma zemini ile adımlar atılması gerektiğini belirtti. Anayasa sürecinin tüm Türkiye’yi kucaklayan bir toplumsal sözleşme olarak yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Ekonomik konular da görüşmenin önemli bir parçasıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genel Başkan Özel, orta vadeli program ve 12. kalkınma planı çerçevesinde elde edilen kazanımların korunacağını belirttiler. Erdoğan, popülizme tevessül edilmeyerek bu programa bağlı kalınacağını ve Türkiye’nin ekonomik istikrarının korunacağını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin talep etmesi halinde Maliye ve Hazine Bakanı Mehmet Şimşek’in bilgi verebileceğini söyledi.

DIŞ POLİTİKA VE İŞBİRLİĞİ

Çelik, dış politika konusunda Türkiye içindeki işbirliğinin artmasının önemli olduğunu belirtti. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağ ve popülist sosyalist partilerin Türkiye ve İslam düşmanlığı konusundaki performanslarının, Avrupa’nın yeni meydan okumalarla karşı karşıya olduğunu gösterdiğini söyledi. Bu bağlamda, Türkiye’nin içindeki işbirliğinin artmasının, aşırı sağ ve radikal partilere karşı güçlü bir mesaj verilmesi açısından fevkalade önemli olduğunu vurguladı.Ömer Çelik’in açıklamaları, Türk siyasetinde diyalog ve işbirliğinin önemine dikkat çekerken, Türkiye’nin geleceği için ortak adımlar atılmasının gerekliliğini de ortaya koydu.

AYŞE ATEŞ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Ömer Çelik, misafirperverlik için CHP'ye teşekkür ederken Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile Erdoğan görüşmesinin yarım saat önce başladığını da aktardı. Ayşe Ateş, dün de CHP lideri Özgür Özel'le görüşmüştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.