Ostim Teknik Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Murat Yülek kimdir? Ali Yürek hayatı ve kariyeri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Prof. Dr. Ali Murat Yülek Ostim Teknik Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atandı. Peki Prof. Dr. Ali Murat Yülek kimdir? Ali Murat Yülek nereli, kaç yaşında, hayatı ve kariyeri? İşte detaylar...

Ostim Teknik Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof. Dr. Ali Murat Yülek kimdir? Ali Yürek hayatı ve kariyeri?
Yayınlanma:

Prof. Dr. Ali Murat Yülek, Türkiye'nin tanınan akademisyenlerinden biri olarak ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılara imza atmıştır. Eğitim hayatına Boğaziçi Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği lisans diplomasını alarak başlayan Yülek, daha sonra işletme ve iktisat alanlarında yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamıştır.

Yüksek lisansını Boston Üniversitesi'nde İşletme ve Yale Üniversitesi'nde İktisat üzerine tamamlayan Yülek, doktora derecesini ise 1997 yılında Bilkent Üniversitesi'nden almıştır.

Akademik kariyerine çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği ve yöneticilik yaparak devam eden Yülek, 2000 yılında doçent, 2011 yılında ise profesör unvanını kazanmıştır. 2019'dan bu yana Ostim Teknik Üniversitesi'nde rektörlük görevini sürdürmektedir. Ayrıca, İstanbul Ticaret Üniversitesi, THK Üniversitesi ve Georgetown Üniversitesi gibi prestijli eğitim kurumlarında öğretim üyeliği yapmıştır.

Prof. Dr. Yülek'in iş dünyasında da geniş bir tecrübesi bulunmaktadır. 2001-2004 yılları arasında Haliç Leasing A.Ş.'de Genel Müdürlük yapan Yülek, 2004-2005 yıllarında TAIB YatırımBank A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görev almıştır. 2006-2012 yılları arasında OSTİM Yatırım A.Ş.'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışmıştır.

Uluslararası alanda da önemli görevler üstlenen Yülek, 1997-2001 yılları arasında Islamic Development Bank (IDB) ve Islamic Corp. for the Development of Private Sector (ICD) gibi kuruluşlarda iktisatçı ve proje uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu süreçte Arnavutluk, Mozambik ve Malezya gibi ülkelerde çeşitli sanayi ve altyapı projelerinin değerlendirilmesi ve müzakeresi gibi sorumluluklar üstlenmiştir. 2001-2002 yıllarında IMF'nin Afrika Bölümü'nde iktisatçı olarak çalışan Yülek, Benin ve Senegal gibi ülkelerde para ve finansal reformlarla ilgili çalışmalar yürütmüştür.

Prof. Dr. Yülek, akademik ve profesyonel kariyerinde edindiği geniş bilgi birikimi ve deneyimle hem akademik dünyada hem de iş dünyasında önemli roller üstlenmiştir. UNDP, TÜBİTAK ve UNESCO gibi uluslararası kuruluşlarda danışmanlık ve üyelik görevlerini devam ettirmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.