Özel ve İmamoğlu, Saraçhane'de DİSK ile buluştu: ''Hak arama noktası''

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, CHP ve DİSK'in Taksim Meydanı'nda kutlama planlarının yasaklanmasının ardından, Saraçhane'de gerçekleşti. Bu buluşmaya CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Özel ve İmamoğlu, Saraçhane'de DİSK ile buluştu: ''Hak arama noktası''
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, Türkiye'de tartışılan yeni anayasa çalışmalarına değinerek, mevcut anayasaya uyulmadığını belirtti ve yeni anayasanın ne kadar suni olduğunu vurguladı.

Özel, 1 Mayıs'ın bayram gibi kutlanmasını istediklerini ifade ederken, Saraçhane'de toplanmanın önemine dikkat çekti. Barışçıl bir atmosferde bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı ve çatışma istemediklerini belirtti. Anayasa Mahkemesi kararlarına uymayan emirleri vermeyi bırakmaya çağırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise, Saraçhane'nin son beş yılda hak arama noktasına dönüştüğünü ve bu günün de 1 Mayıs'la ilgili hak arama buluşmasına dönüştüğünü belirtti. Halkın isteğinin sonunda Taksim Meydanı'na dönüşeceğini ifade etti. Halkın taleplerine kulak verilmesi gerektiğini vurguladı ve Saraçhane'de halkın isteklerinin önemli olduğunu dile getirdi.

İmamoğlu, ''Genel başkanımız gereken açıklamaları yaptı. Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de yine 1 Mayıs'la ilgili hak arama buluşmasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Halkın isteği oldu.

Eninde sonunda bu da Taksim'de buluşmaya dönecek. Hak arama mücadelesini bu sürece karar verenler iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan vazgeçerler. Saraçhane'de halk ne diyorsa o oluyor. Bundan sonra da böyle bir dönem başlar." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.