Özel'den emekli maaşı çıkışı: ''En az asgari ücret kadar olmalı''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'deki esnaf, çalışan, çiftçi ve emeklilerin zor durumda olduğunu, enflasyonun altında ezildiğini savunarak eleştirilerde bulundu.

Özel'den emekli maaşı çıkışı: ''En az asgari ücret kadar olmalı''
Yayınlanma:

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Turgutlu ilçesindeki bir restoranda muhtarlarla bir araya geldiği etkinlikte yaptıkları 'memnuniyet anketi'nin belediye başkanı adayı belirlemede önemli bir kriter olduğunu açıkladı. Özel, belediye başkanı adaylarını seçerken anket sonuçlarına dayandıklarını ve belirli bir oy oranını geçemeyen adayları göstermediklerini belirtti.

Memleketindeki bulunmanın kendisi için büyük memnuniyet olduğunu ifade eden Özel, belediyecilik hizmetinin bir parti hizmeti olmadığını vurgulayarak, memnuniyet anketinde başarısız olan adayları aday göstermediklerini dile getirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın memnuniyet anketi sonuçlarına da değinen Özel, Akın'ın vatandaşlardan olumlu bir geri dönüş aldığını belirtti.

ÖZEL'DEN İKTİDARA EMEKLİ MAAŞI ELEŞTİRİSİ

Özel, iktidarın seçim öncesinde verdiği vaatleri yerine getirmediğini belirterek, gıda fiyatlarındaki artışın yüzde 80,5 olduğunu, bu durumun dünya genelindeki gıda fiyatlarındaki düşüşle çeliştiğini ifade etti. Ayrıca, iktidarın aldığı yetki sonrasında benzinin yüzde 85, mazotun yüzde 109, ekmek, makarna ve yumurtanın da birçok üründe önemli oranlarda zamlandığını aktardı.

Özel, emeklilere yönelik minnet borcumuz olduğunu vurgulayarak, emeklilere önerilen en düşük maaşın asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti ve yerel seçimde Turgutlu halkını iktidara karşı tepki göstermeye çağırdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.