Özgür Özel Sivas Katliamı Anma Töreni'nde açıklama yaptı: ''Utanç verici''

Sivas Katliamı'nın 31. yılında Madımak Oteli'nde yakılarak hayatını kaybeden 33 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

Özgür Özel Sivas Katliamı Anma Töreni'nde açıklama yaptı: ''Utanç verici''
Yayınlanma:

Sivas Katliamı'nın 31. yılında Madımak Oteli'nde yakılarak hayatını kaybeden 33 kişi için anma törenleri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, bu acının ve adaletsizliğin hala devam ettiğini vurgulayarak şunları dile getirdi:

''BU CAN DAVASININ HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEĞİNİ İLAN EDİYORUM''

"Sivas Katliamı'nın ardından geçen 31 yıla rağmen, bu can davasının hiçbir zaman bitmeyeceğini ilan ediyorum. Kan davaları bile sona erer ancak bu insanlık suçu asla unutulmayacak. 4-5 yıl sonra burada Madımak Utanç Müzesi'nin açılışını bizzat yapacağım. Bu mücadeleyi sürdüreceğimizden emin olabilirsiniz."

Özel, Madımak'ın bir utanç müzesine dönüştürülmesi gerektiğini ve bu yerin bilim ve kültür merkezi olması fikrine karşı çıktıklarını belirtti. Ayrıca, Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğramış olmasını "utanç verici" olarak niteledi ve adaletin sağlanması için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

Anma etkinliğine CHP heyeti ve diğer siyasi figürlerin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Özel'in açıklamaları, katledilenlerin anısının yaşatılması ve insanlık suçlarının unutulmaması adına önemli bir vurgu olarak değerlendirildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.