Özgür Özel’den Sinan Ateş davası için sert açıklama!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin davada basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel’den Sinan Ateş davası için sert açıklama!
Yayınlanma:

22 sanığın yargılandığı davayı takip eden Özel, esas azmettiricilerin adalet önüne çıkmadığı sürece davanın tam anlamıyla sonuçlanamayacağını vurguladı.

"AZMETTİRİCİLER YARGILANMAZSA BU İŞ OLMAZ"

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Özgür Özel, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in duruşmadaki endişelerine dikkat çekti. Özel, mahkemenin süreci aceleye getirdiğini ve azmettiricilerin yargılanmadığını belirterek, "Eğer buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip aracıları görmezden gelirseniz ve esas azmettiricileri cezalandırmazsanız, bu iş olmaz" dedi.

Özel, dava dosyasında gizlilik kararının bulunduğu diğer isimler arasında bazı siyasetçilerin de olduğunu öne sürerek, bu kişilerin yargı önüne çıkarılmadan adaletin tecelli edemeyeceğini savundu. Özellikle, soruşturmanın üstü kapatılmaya çalışılan boyutlarına dikkat çeken Özel, "Bu dosyada bağlantıları kopartıp, sorumluları cezalandırmadıkça adalet yerini bulmaz" dedi.

"TÜRKİYE'NİN VİCDANI YATIYOR"

Sinan Ateş’in iki kız çocuğu ve acılı bir eş bıraktığını hatırlatan Özel, "Orada sadece bir cenaze değil, Türkiye'nin vicdanı yatıyor. Eğer adalet tecelli etmezse bu, hem kamu vicdanını hem de hukuku zedeler" ifadelerini kullandı.

Ayşe Ateş’in sözlerine de atıfta bulunan Özel, "Sinan'la dost bildiklerimiz düşmanmış, düşman bildiklerimiz dostmuş" cümlesinin artık Türkiye'deki tüm vicdan sahiplerinin ortak sözü haline geldiğini ifade etti. Özel, "Ayşe Hanım, hiç merak etmeyin. Sizin sayenizde bu ülkede iyiler hep birlikte olacak. El eleyiz, kol kolayız, omuz omuzayız" diyerek dayanışma mesajı verdi.

"İYİLERİN İTTİFAKI KAZANACAK"

Özgür Özel, Türkiye'de artık "kötülerin ittifakı" ve "iyilerin ittifakı" olmak üzere iki ayrı kesim bulunduğunu belirtti. Milletin, iyilerin yanında durmasını isteyen Özel, AK Parti ve MHP’ye de çağrıda bulunarak, "Cumhur İttifakı sürecek diye bu cinayeti örtbas etmeyin. Kötülüğe ortak olmayın. İyilik her zaman kazanır" dedi. Özel, iyilik adına mücadele edenlerin, zor şartlar altında bile olsa vicdanları rahat bir şekilde uyuyabileceğini vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.