Pençe-Kilit Operasyonu'nda çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında yürütülen arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait büyük miktarda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini duyurdu.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda çok sayıda mühimmat ve malzeme ele geçirildi
Yayınlanma:

MSB tarafından yapılan açıklamada, kahraman Mehmetçiklerin operasyon bölgesinde tespit ettikleri malzemeler arasında silah, mühimmat ve çeşitli yaşam gereçleri bulunduğu belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

Bakanlık açıklamasında, ele geçirilen mühimmat ve malzemeler detaylı olarak sıralandı. Teröristlere ait olanlar arasında 28 el bombası, 7 adet 107 mm çok namlulu roketatar (ÇNRA) roketi, tanksavar mühimmatları, havanlar, çeşitli piyade tüfekleri ve tabancalar yer aldı. Ayrıca, 46 RPG-7 antitank mühimmatı, çok sayıda piyade tüfeği ve tabanca mühimmatı, aydınlatma ve sis mühimmatları da bulundu.

pencekilit-1.jpg

YAŞAM VE İLETİŞİM MALZEMELERİ

Askeri mühimmatın yanı sıra teröristlerin kullandığı teknoloji ve iletişim araçları da ele geçirildi. Bu malzemeler arasında dizüstü bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları, harici diskler, telsizler ve güneş panelleri gibi ekipmanlar yer aldı. Ayrıca, örgütsel dokümanlar, sıhhiye malzemeleri ve yaşam malzemeleri de tespit edildi. Maddi değeri olan çeşitli dövizler ve yerel para birimlerinden toplamda bin dolar ve 203 bin Irak dinarına el konuldu.

pencekilit-2.jpg

Pençe-Kilit Operasyonu çerçevesinde Mehmetçiklerin terörle mücadelesi kararlılıkla sürerken, operasyonlar sonucu ele geçirilen bu tür malzemeler, teröristlerin bölgedeki hareket kabiliyetini ve lojistik destek ağını zayıflatıyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.