Polis katiline verilen ceza belli oldu!

İstanbul Büyükçekmece'de, ihbar üzerine gittiği evde şehit edilen polis memuru Cihat Ermiş'in davasında karar çıktı.

Polis katiline verilen ceza belli oldu!
Yayınlanma:

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Muhammet Berke Çorak'ı "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Çorak, ayrıca ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezasına da hükmedildi.

OLAYIN GELİŞİMİ

Olay, 9 Ekim 2023'te İstanbul Büyükçekmece'de gerçekleşti. İhbar üzerine polis ekipleri, şüpheli Muhammet Berke Çorak'ın bulunduğu Muratpaşa Mahallesi'ndeki eve yönlendirildi. Polis memuru Cihat Ermiş (31), kapıyı çaldıktan sonra içeriden herhangi bir yanıt alamayınca özel güvenlik görevlisinin yardımıyla eve girdi. Ancak içerde pusu kuran Çorak, Ermiş'e iki el ateş ederek onu şehit etti. Olay, hem Emniyet Teşkilatını hem de toplumda büyük bir üzüntüye neden olmuştu.

MAHKEME SÜRECİ

Davanın görülmesi Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya tutuklu sanık Muhammet Berke Çorak, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Şehit polis Cihat Ermiş'in eşi Nilüfer Ermiş, annesi Sare Ermiş, babası Şefik Ermiş ve taraf avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Duygusal anların yaşandığı duruşmada, müşteki Nilüfer Ermiş eşinin ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlatarak sanığın gösterdiği pişmanlık ifadelerine inanmadığını söyledi.

"Sanık ağlıyor ama inanmıyorum. Timsah gözyaşları dökmesin. Biz de eşimle birlikte toprağın altında yatıyoruz. Onun hala nefes alması zoruma gidiyor" diyen Ermiş, acısını dile getirdi.

Şehit polis memurunun annesi Sare Ermiş ise torununun babasız kaldığını, oğlunun katilinin ömür boyu ceza almasını istediğini belirtti.

SANIĞIN SAVUNMASI VE MAHKEMENİN KARARI

Sanık Muhammet Berke Çorak son savunmasında, polis ekiplerine karşı direnmediğini, kendini korumak amacıyla böyle bir şey yaptığını iddia etti. "Şehit hepimizin şehididir" diyen Çorak, yaptığı eylemin sonuçlarını öngörmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Muhammet Berke Çorak'ı "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, ruhsatsız silah taşıdığı için de 1 yıl 3 ay hapis cezası aldı. Kararın ardından aile, kısmen de olsa adaletin yerini bulduğunu belirterek, sanığın ömür boyu hapis cezası almasının bir nebze olsun acılarını hafiflettiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.