Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı’nın ardından...''

TEI Yönetim Kurulu Başkanı, TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Müh. Böl. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk son yazısında, ''Ülkemizin savunma ve havacılık sektöründeki en önemli fuarlardan biri olan SAHA EXPO 2024’ün ikinci gününde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)’ye yapılan menfur saldırıyı lanetleyerek başlamak istiyorum.'' ifadeleriyle SAHA EXPO 2024 fuarının ardından deneyimini aktardı.

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk: ''SAHA EXPO 2024 Savunma, Havacılık ve Uzay Fuarı’nın ardından...''
Yayınlanma:

Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, haber.aero adlı internet sitesinde yayımlanan makalesinde, ''Yazıma, ülkemizin savunma ve havacılık sektöründeki en önemli fuarlardan biri olan SAHA EXPO 2024’ün ikinci gününde, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)’ye yapılan menfur saldırıyı lanetleyerek başlamak istiyorum. Şehitlerimize Allah (c.c)’den rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hiçbir terör saldırısı ülkemizi yıldıramayacak, hedeflerimizden geri döndüremeyecektir. Türkiye Yüzyılı hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Hainlere inat daha fazla üreteceğiz, daha fazla çalışacağız, teröre asla fırsat vermeyeceğiz. Güçlü bir Türkiye için canla başla mücadeleye devam edeceğiz. Şehit kanlarıyla sulanmış aziz topraklarımıza, vatanımıza hizmet boynumuzun borcudur. Bu saldırı bizi derinden yaraladı ancak hiçbir faaliyetimizde asla aksaklığa yol açmadı ve inşallah da açmayacaktır.'' ifadelerini kullanarak terörü lanetledi.

Öztürk, SAHA EXPO 2024'teki gözlemlerini aktardığı makalesinde, ''Bilindiği üzere ülkemizin parlayan yıldızı SAHA İstanbul, 1.250’yi aşkın üyesi ve 29 üye üniversitesiyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olma özelliğini göstermektedir. Ülkemizin teknoloji geliştirme faaliyetlerine hız kazandırmak, Milli Teknoloji Hamlesi’ne etkin bir destek sağlamak, üretilmeyeni üretmek, yeni iş birlikleri kurmak, dışa bağımlılığı azaltmak, yerli yetenekleri ve milli teknolojileri geliştirmek maksadıyla kurulmuştur. En önemli misyonu yerlilik oranını arttırmaktır. Ayrıca teknolojik ve sektörel yetkinliklerini geliştirmek, üyelerimiz arasındaki iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmak maksadıyla çalışmalar yapmaktadır'' dedi.

Yazının devamı için tıklayınız...

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.