Recep Ayhan: Üniversiteyi bitirmeden işinize odaklanın

Ankara’nın genç işadamı Recep Ayhan “ Gençler üniversiteyi bitirmeden önce de gençlerin gelecekte yapmak istedikleri işlere odaklanmaları ve temellerini...

Recep Ayhan: Üniversiteyi bitirmeden işinize odaklanın
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’nın genç işadamı Recep Ayhan “ Gençler üniversiteyi bitirmeden önce de gençlerin gelecekte yapmak istedikleri işlere odaklanmaları ve temellerini atmaları gerekiyor.  Ben üniversiteye giderken ilerde yapacağım işle ilgili dersler almayı ve girişimlerde bulunmayı tercih ettim. Okuduğum süre boyunca da Amerika’daki market, fırın, ve restoranları inceledim ve hatta oralarda deneyimlerim de oldu” dedi Bu hafta üçüncü nesil genç bir işadamı olan Recep AYHAN’ı köşemize konuk ettik. genç patron yiyecek ve içecek sektöründe Ankara ve İstanbul’da bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. VELİ SARITOPRAK : Kendinizi nasıl tanıtırsınız?  RECEP AYHAN : Ankara doğumluyum, aslen de Çankırılıyım. iş hayatına 2008 yılında New York Pace Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdikten sonra başladım. Aslında sahip olduğumuz aile şirketinde üniversite öncesi ve hatta üniversitede okurken de işin içindeydim. Elimden geldiğince hep işe katkıda bulunmak ve öğrenmek için uğraştım. VELİ SARITOPRAK : Aile şirketleriniz hakkında bilgi verir misiniz? Sizin bu şirketlerdeki görevleriniz nelerdir? RECEP AYHAN : Ayhan ailesi olarak 1958 yılından beri Fırıncı Orhan ve 1989 yılından beri Yunus Marketler Zinciri ve Yunus İnşaat olarak aktif iş hayatındayız. Aile şirketimiz olan Yunus Market bugün 7 ilde 60 mağaza ve 2000’e yakın personeli ile hizmet veriyor. Bunun yanında Yunus İnşaat Ankara’da tamamladığı bir çok inşaat projesinin yanı sıra en son Çankırı’da 100’ün üzerinde mağazaya sahip Yunus AVM’yi hizmete sundu. Ayrıca temellerini büyükbabamın attığı Fırıncı Orhan markası ise yiyecek-içecek sektöründe Ankara ve İstanbul da toplam 4 şube ve 1 üretim tesisinde 300 personel ile hizmet veriyor. Ben bu yapılanma içerisinde aktif olarak Fırıncı Orhan’ın yönetim kurulu başkan yardımcılığını ve genel müdürlüğünü icra ediyorum ve de Yunus Market yönetim kurulu üyesiyim. VELİ SARITOPRAK : Genç bir girişimci olarak Türkiye de yatırım ve girişim ortamını nasıl değerlendiriyorsunuz? RECEP AYHAN : Şuan tüm dünyanın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya rağmen, Türkiye yapısı ve konumu dolayısıyla içinde bulunduğu durumu avantaja çeviriyor gibi görünüyor. Bu da bizim gibi girişimciler için büyük fırsatlar doğuruyor. Türkiye’nin genç nüfusa sahip olması ve dinamik yapısı bizim gibi gençleri cesaretlendiriyor. Türkiye’deki değişim iyi gözlemlenirse doğru zamanda doğru atılımları yapıp başarılı olunacağını düşünüyorum. VELİ SARITOPRAK : Üniversiteyi yeni bitirmiş gençlere neler önerirsiniz? RECEP AYHAN : Bence üniversiteyi bitirmeden önce de gençlerin gelecekte yapmak istedikleri işlere odaklanmaları ve temellerini atmaları gerekiyor.  Ben üniversiteye giderken ilerde yapacağım işle ilgili dersler almayı ve girişimlerde bulunmayı tercih ettim. Okuduğum süre boyunca da Amerika’daki market, fırın, ve restoranları inceledim ve hatta oralarda deneyimlerim de oldu. İşin iç işleyişi, trendleri ve sektörlerin nereye gittiğini gözlemledim. Bu bilgi birikimlerimi de acele etmeden emin adımlarla, sabırla hayata geçirdim. Yeni mezun arkadaşlara da kendilerine hedefler belirleyerek, sabırlı ama aynı zamanda cesur olmalarını tavsiye ediyorum. Sonuçta denemeden ve yaptığınız işin arkadaşında durmadan da sonuçlarını göremezsiniz.  VELİ SARITOPRAK : Fırıncı Orhan müesseseleri hakkında neler söylemek istersiniz? RECEP AYHAN : Fırıncı Orhan’ın temelleri büyük babam Orhan Ayhan tarafından 1958 yılında atıldı. Daha sonra babam Adnan Ayhan Fırıncı Orhan’ı markalaştırdı ve şube sayısını arttırdı. Son olarak yepyeni bir konseptle Türkiye’de bir ilk olan Ankara Çukurambar’da hem market hem fırın hem de restoranın bir arada bulunduğu Fırıncı Orhan Gurmeyi açtık. Bununla birlikte hedeflerimiz gereği mevcut üretim yerlerimize ek olarak 2000 m2 alanda donuk unlu mamuller üretim tesisini açtık  VELİ SARITOPRAK : Fırıncı Orhan ile ilgili ileriye yönelik plan ve projeleriniz nelerdir? RECEP AYHAN : Fırıncı Orhan bir Ankara markasıdır. Biz şimdiye kadar sektöre bir çok yenilik getirdik. En son Çukurambar şubemizle de Türkiye standartlarının üzerinde bir konsept oluşturduk. Hedefimiz Fırıncı Orhan’ın marka değerini daha da arttırmak ve tüm Türkiye’ye Fırıncı Orhan lezzetlerini yaymak. Amacımız sağlıklı, kaliteli ve aynı zamanda lezzetli ürünleri tüketicimizle buluşturmak ve dünyaya da bizim onlardan daha iyisini yapabileceğimizi göstermek. VELİ SARITOPRAK : Gıda ve yiyecek-içecek sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz? RECEP AYHAN : Son yıllarda dünyada ekonomik göstergelerin değişimiyle birlikte Türkiye’de de bir çok şey değişti. Dinamik yapılanmalar ve konuya hakim olmanız gerekiyor, hatta konunuzda bile branşlaşmanız gerekiyor. Henüz sektörde taşlar yerine oturmadığı için kategorileşme tam tamamlanmadı, ancak sektörün bu hızlı gelişimi içerisinde hemen branşlaşma ve kategorileşmesini tamamlaması yadsınamaz bir gerçek. Biz de Fırıncı Orhan olarak bu bağlamda hedeflere sahibiz ve de Türkiye’nin marka fırını olmak için çalışıyoruz.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.