Reisi'nin helikopterinin yerini bulan Akıncı İHA'ları dünya basınında

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama çalışmalarında görevlendirdiği Akıncı İHA'nın elde ettiği görüntüler dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin kaza yapmasının ardından, Akıncı İHA'nın kaza bölgesini arama ve tespit etme faaliyetlerini milyonlarca kişi AA Canlı üzerinden takip etti.

Reisi'nin helikopterinin yerini bulan Akıncı İHA'ları dünya basınında
Yayınlanma:

ABD BASINI

ABD merkezli CNN, internet sitesinde haberi, "Türk insansız hava aracı, İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletinin dağlık bölgesindeki ısı kaynağını tespit etti" başlığıyla paylaştı. CNN, Türk İHA'sının Reisi'nin helikopterinin düştüğü yeri aramada büyük rol oynadığını belirtti. Associated Press (AP), Türk İHA'sının kaza yerinin İran'ın kuzeybatısındaki bir dağın yamacında olduğunu belirlediğini aktardı. CBS News, Türk İHA'sının çektiği görüntüleri fotoğraf şeklinde paylaşarak, Akıncı'dan alınan görüntülerin Türk yetkililer tarafından paylaşıldığını belirtti.

AVRUPA BASINI

İtalyan Corriere gazetesi, Akıncı İHA'nın helikopterin düştüğü yeri tespit ettiği görüntüleri paylaşarak, Türkiye'nin Tahran'ın talebi üzerine, gece görüş teknolojisiyle donatılmış bir helikopter ve 32 uzman gönderdiğini vurguladı. Yunan EPT News, Akıncı İHA'ya ait görüntülere yer vererek Türkiye'nin 32 kurtarma görevlisi, 6 araç, bir Akıncı İHA ve gece görüş yeteneklerine sahip bir Cougar helikopteri gönderdiğini belirtti. İsviçre'de yayın yapan Tages-Anzeiger ise olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmaların zorlaştığını, bu yüzden Türk İHA'sının çalışmalara destek vermek üzere İran hava sahasında uçtuğunu belirtti. Hollandalı NOS, Akıncı İHA'nın gece yarısı termal kamera ile helikopterin yerini tespit ettiğini bildirdi.

İNGİLİZ BASINI

Reuters, Türkiye'ye ait insansız hava aracının, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen bir ısı kaynağını tespit ettiğini ve koordinatları İranlı yetkililerle paylaştığını aktardı. Sky News, Anadolu English'in X hesabından paylaştığı Akıncı İHA görüntülerine yer verdi. The Guardian, Reisi'nin arama çalışmalarını AA Canlı üzerinden anlık paylaştığını, Daily Mail ise Türk haber ajansının dron ile çektiği görüntülerin helikopterin iniş sırasında nasıl parçalandığını gösterdiğini belirtti. BBC, Akıncı İHA'nın İran'ın kuzeybatısındaki engebeli topografya üzerinde izlediği uçuş rotasını canlı paylaştı.

ASYA BASINI

Çin haber ajansı Xinhua, Türkiye'nin helikopter kazasının ardından İran Cumhurbaşkanı'nı aramak için dron ve kurtarma ekipleri gönderdiğini yazdı. Çin Küresel Televizyon Ağı (CGTN), Türk İHA'sının Reisi'nin düşen helikopterinin olası ısı kaynağını izlediğini belirtti. Japonya merkezli NHK, Türk İHA'sının ısı kaynağı tespit ettiğini, Kyodo News ise enkaza dair ısı kaynağı tespit edildiğini aktardı. Güney Kore'den KBS News, Türk dronlarının İran Cumhurbaşkanı'nın helikopterinin yerini bulduğunu duyurdu. Tayland merkezli Bangkok Post, Filipinler Haber Ajansı (PNA) ve Tacikistan'ın Asia-Plus haber sitesi de Akıncı İHA'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AVUSTRALYA

Avustralya merkezli ABC News, Akıncı İHA'nın, Reisi ve heyetini taşıyan helikopteri ararken çizdiği rotayı FlightRadar24 uygulamasından paylaştı.

İRAN

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Akıncı İHA'nın Reisi ve diğer yetkilileri taşıyan helikopterin enkazının yerini tespit ettiği görüntülere yer verdi. Tehran Times ve Tasnim Haber Ajansı da Türkiye'nin Akıncı İHA'yı görevlendirdiğini belirten haberler yaptı.

AZERBAYCAN

AzeriTimes, Teleqraf.com, Bakupost, Modern.az ve Lent.az gibi Azerbaycan medyası, Akıncı İHA'nın helikopterin enkazını tespit ettiği görüntüleri paylaştı. APA haber ajansı, Türkiye'nin koordinatları İran ile paylaştığını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.