Reisi'nin ölümünden sonra İran'da kadınlar 'kutlama' yapıyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından İranlı kadınlar 'kutlamalar' yaptı. Mahsa Amini'nin ölümünü hatırlatan muhalif kadınlar saçları açık şekilde sosyal medyada kutlama videoları paylaştı.

Reisi'nin ölümünden sonra İran'da kadınlar 'kutlama' yapıyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan helikopter kazasında hayatını kaybetti. Tahran yönetiminin Reisi ve beraberindeki heyetin ölümünü ilan etmesinin ardından, İran’daki kadınlar sosyal medya hesapları üzerinden kutlamalar gerçekleştirdi.

İbrahim Reisi iktidarı boyunca 'ahlak polislerinin' gücünü artırmıştı. Başörtüsü yeterince kapalı değil diye 22 yaşındaki Mahsa Amini trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolarda yüzlerce genç kadını ve erkeği tutuklatmış, bazılarını da idam ettirmişti.

Havai fişekli kutlamaların yanı sıra bazı muhaliflerin de evlerinden videolar çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaparak kutlamalar yapıldı.

İran'da 'ahlak polisi' tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Mahsa Amini'nin ölümünün ardından başlayan protestolarda, polis saldırısı sonucu kolunu kaybeden Sima Moradbeigi ile gözünü kaybeden Mercedeh Shahinkar da 'kutlama' görüntüsü paylaşan isimler arasında yer aldı.

Gazeteci ve insan hakları savunucusu Mesih Alinejad’ın sosyal medya paylaşımı:

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.