Saadet Partisi'nde ibre Birol Aydın ve Mahmut Arıkan'ı gösteriyor

"6'lı Masa" bileşenlerinden Saadet Partisi, olağanüstü kongreye gidiyor. Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayan "6'lı Masa"da genel başkanlar birer birer koltuklarını bırakıyor. Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in ardından sıra Temel Karamollaoğlu'na geldi.

Saadet Partisi'nde ibre Birol Aydın ve Mahmut Arıkan'ı gösteriyor
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

2023 seçimleri ve oluşturulan ittifaklar siyasette önemli sonuçlar doğurdu. Cumhur İttifakı bir kez daha seçim kazanma başarısını gösterirken, Millet İttifakı ise kazanamamanın vermiş olduğu psikoloji ile "mecburi" genel başkanlık değişimine gidiyor.

"6'lı Masa"nın ilk kaybedeni Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlere "özü başına" giren Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takip etti. Şimdi sırada Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu var.

Saadet Partisi, 6'ncı genel başkanını seçmek için 30 Haziran'da olağanüstü kongreye gidecek ve Karamollaoğlu, sağlık gerekçesiyle yeniden aday olmayacak. Saadet Partisi'nde son kongre 30 Ekim 2022'de yapılmış ve Temel Karamollaoğlu, tek aday olarak girdiği kongrede, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkan seçilmişti.

altili-masa.jpg

İBRE BİROL AYDIN VE MAHMUT ARIKAN'I GÖSTERİYOR

30 Haziran'da yapılacak olağanüstü kongrede genel başkanlık görevine aday olacak isimler için gözler Saadet Partisi'nin TBMM'deki vekillerine çevrildi. Burada ise iki isim ön plana çıkıyor: Birol Aydın ve Mahmut Arıkan.

mahmut-arikan.jpg

1977 doğumlu Mahmut Arıkan, Saadet Partisi'nden Kayseri Milletvekili olarak seçilip 28. Dönem'de TBMM'de yer aldı. İnşaat Mühendisi olan Arıkan, geçmişte MÜSİAD, ASKON, İMO, Cansuyu, AGD gibi sivil toplum kuruluşlarında faaliyetlerde bulundu. Arıkan, partide gençlik kolları başkanlığı, içe başkanlığı, il başkanlığı ve 2019 seçimlerinde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı görevlerinde bulundu. Milli Görüş camiasında sevilen isimlerden genç siyasetçinin ismi kulislerde genel başkanlık için konuşulmaya devam ediyor.

birol-aydin.jpg

PARTİ SÖZCÜLÜĞÜ, İBB BAŞKAN ADAYLIĞI AVANTAJI

Saadet Partisi'nde genel başkanlık için adı öne çıkanlardan biri de Parti Sözcüsü ve 31 Mart'ta İBB Başkan adayı olan Birol Aydın.

1969 Giresun doğumlu Birol Aydın, 14 Mayıs'taki seçimlerde Saadet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçildi. Aydın, Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesinde lisans eğitimi aldı. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneğinde önemli görevlerde bulundu. 2007'den 2014'e kadar Uluslararası Gençlik Forumu'nda (IYFO) Genel Merkez Yöneticiliği yaptı. Kocaeli İl Başkanlığı da yapan Aydın, Parti Sözcülüğü görevini de yürüterek, 31 Mart'ta Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. Birol Aydın'ın siyasi tecrübesi, Genel İdare Kurulu Üyesi olması, Karamollaoğlu'nun "A Takımı"nda olması kendisini bir adım daha öne çıkarıyor.

Saadet Partisi, genel başkan değişikliği sürecini ilk önce Genel İdare Kurulunda, daha sonra 'Ak Sakallılar' olarak adlandırılan Yüksek İdare Kurulunun toplanmasıyla işletmeye başladı. Kulislerde öne çıkan isimler ise Mahmut Arıkan, Birol Aydın, Mesut Doğan ve Ömer Ayhan oldu. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre genel başkanlık için Birol Aydın ve Mahmut Arıkan üzerinde yoğunlaşıldı.

Saadet Partisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Türkiye genelinde oyların yüzde 1,09'unu almıştı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.