Sağlık-Sen'in geri dönüş talebi karşılık buldu

Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı’na iletilen "afet bölgesinden diğer illere tayin olan personele geri dönüş hakkı verilmesi" talebi, olumlu sonuçlandı. Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili düzenleme yapacağını açıkladı.

Sağlık-Sen'in geri dönüş talebi karşılık buldu
Yayınlanma:

Sağlık-Sen, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası afet bölgesinden diğer illere tayin olan sağlık personeline geri dönüş hakkı tanınması için Sağlık Bakanlığı’na başvurmuştu. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sağlık-Sen’in talebine yönelik bir yazı hazırlayarak gerekli düzenlemenin yapılacağını bildirdi.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Bakanlık yetkililerine depremzede sağlık çalışanları adına teşekkür ederek, “Çağrımıza kulak vererek gerekli düzenlemeyi yapan Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu nezdinde bakanlık yetkililerine depremzede sağlık çalışanlarımız adına teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme, afet sonrası zorlu süreçte sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini gidermeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.