SAHA EXPO 2024, gücünü ve kapasitesini artırarak kapılarını açıyor

Dünyanın en önemli savunma sanayii fuarları arasında yerini alan SAHA EXPO, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) düzenlenecek. SAHA İstanbul tarafından organize edilen fuar, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde ve altı bakanlık ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek.

SAHA EXPO 2024, gücünü ve kapasitesini artırarak kapılarını açıyor
Yayınlanma:

SAHA EXPO, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından düzenleniyor. Fuar, yerli üreticiler ile global alıcıları buluşturmayı hedefliyor. 1 milyar doları aşkın iş hacmi hedefiyle düzenlenen fuar, Türk savunma, havacılık ve uzay sanayisinin tanıtımına ve ihracat potansiyelinin artırılmasına büyük katkı sağlayacak.

ARTAN ZİYARETÇİ SAYISI VE GENİŞ KATILIM

Bu yıl fuar, 90 bin metrekarelik alanda, İstanbul Fuar Merkezi'nin 8 sergi salonu, fuaye ve dış alanlarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 78 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayan SAHA EXPO, bu yıl 150 binden fazla ziyaretçi bekliyor. Fuara katılan 1200'den fazla firma, 500'den fazla resmi ve ticari delegasyon ve 150 bin ziyaretçi ile büyük bir buluşma gerçekleşecek.

SAHA İstanbul Genel Sekreteri Levent Kerim Uça, fuarın kısa sürede büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, "2018 yılında küçük bir alanda başlayan fuarımızı 2021'de 40 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirdik. Fuar, 2022'de 60 bin metrekareye çıktı, bu sene ise 90 bin metrekareye çıkıyor. Sektörel bir fuarın bu kadar kısa sürede her sene yüzde 50 oranında büyümesi dünyada nadir görülen bir başarıdır." dedi.

Geçen yılki SAHA EXPO'da 109 ülkeden 957 firma ve 78 bin 643 ziyaretçinin katıldığını belirten Uça, bu rakamları daha da yukarıya taşımayı hedeflediklerini söyleyerek, "Yerli ve yabancı 1200’den fazla katılımcı firma, 500’den fazla resmi ve ticari delegasyon, 150 bin ziyaretçi ve 25 bin B2B görüşme ile 1 milyar doların üzerinde ekonomik değer hedefliyoruz." diye ekledi.

GLOBAL KATILIM VE TİCARİ ALIM HEYETLERİ

SAHA EXPO'ya bu yıl dünyanın 5 kıtasından, yaklaşık 40 ülkeden 200 yabancı stantlı katılımcı bekleniyor. Fuar, Amerika’dan Avustralya’ya, Güney Pasifik’ten Avrupa ve Afrika’ya kadar savunma, havacılık ve uzay sanayisinde faaliyet gösteren firmaları bir araya getirecek. 150 civarında ticari alım heyeti de fuara katılarak, yerli firmalarla işbirliği fırsatları arayacak.

ÜST DÜZEY KONUKLAR VE RESMİ HEYETLER

Uça, SAHA EXPO'da uluslararası panellerin düzenleneceğini ve dünyanın farklı ülkelerinden 400 civarında resmi heyetin katılacağını belirterek, "Başbakan, bakan, genelkurmay başkanları ve diğer üst düzey yetkililer fuarımızda yerli firmalarla buluşacak." dedi. Geçen yıl İngiltere Savunma Bakanı'nın fuarı ziyaret ettiğini hatırlatan Uça, bu yıl da benzer nitelikte üst düzey ziyaretçilerin fuara katılacağını söyledi.

FUARA BİR GÜN EKLENDİ, HALK GÜNÜ İKİ KATINA ÇIKTI

Bu yıl fuar, önceki yıllardan farklı olarak 4 gün yerine 5 gün sürecek. Savunma, havacılık ve uzay endüstrisindeki son teknolojik gelişmeleri deneyimlemek isteyenler için fuarın halka açık gün sayısı 2'ye çıkarıldı. 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi günleri, 18 yaş sınırı çerçevesinde halk günleri olarak planlandı.

SAHA EXPO 2024, yerli ve yabancı firmalar için önemli bir işbirliği platformu oluşturacak ve Türk savunma sanayisinin küresel arenada tanıtılmasına büyük katkı sağlayacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.