Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Türkiye rekorunu kırdı, rekoru öldürülen kadınlara ithaf etti

Yunanistan'ın Kalamata kentinde düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Şahika Ercümen, önemli bir başarıya imza attı. Paletsiz ip destekli kategoride yarışan Şahika, 82 metreye 3 dakika 10 saniyede dalarak Türkiye rekorunu yeniledi.

Şahika Ercümen, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda Türkiye rekorunu kırdı, rekoru öldürülen kadınlara ithaf etti
Yayınlanma:

Daha önce de bu kategoride rekorun sahibi olan Şahika, kendi rekorunu bir kez daha geliştirerek adını Türk spor tarihine altın harflerle yazdırdı.

02-13 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonaya 40 ülkeden 140 sporcu katılırken, nefes kesen mücadeleler serbest dalışın farklı branşlarında devam ediyor. Şahika Ercümen, yarış sonrası yaptığı açıklamada, bu yılın son yarışında elde ettiği başarıdan duyduğu mutluluğu dile getirdi. "Uzun bir sezonun ardından bu şampiyona yılın son yarışmasıydı ve çok yorgundum. Yarışma öncesi yaşadığım sağlık sorunlarına rağmen ülkemi temsil etmek istedim. Tüm aksiliklere rağmen Türkiye rekorunu kırarak sudan çıktım, çok mutluyum." dedi.

Şahika, dalışını Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerine ithaf ettiğini belirterek, "Son dönemde ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri hepimizi olduğu gibi beni de derinden etkiledi. Bugünkü dalışımda kalbimde bu kadınlar vardı. Dalışımı kadın cinayetlerinin son bulması dileğiyle onlara adamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Serbest Dalış Dünya Şampiyonası, 12 Ekim'de gerçekleştirilecek madalya töreniyle sona erecek. Şahika Ercümen, elde ettiği bu başarıyla hem Türkiye'yi gururlandırdı hem de dalış sporundaki yerini daha da sağlamlaştırdı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.