Sahipsiz sokak hayvanları yasasına tepki üzerine tepki!

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Ana muhalefet ise bu yasa teklifine sert bir şekilde karşı çıktı. Peki, milletvekilleri bu yasaya hangi paylaşımlarla karşı çıktı? İşte detaylar...

Sahipsiz sokak hayvanları yasasına tepki üzerine tepki!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Geçtiğimiz günlerde sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili hazırlanan yeni kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda kabul edildi. Kanun teklifi defalarca komisyonda görüşüldü ve bu kanuna ilişkin iktidar ve muhalefet partileri arasında anlaşmazlık devam ediyor.

YASA TEKLİFİ HANGİ MADDELERİ İÇERİYOR?

AK Parti tarafından hazırlanan kanun teklifinde sahipsiz sokak köpekleri, sokaklardan toplanarak barınaklara gönderilecek. Barınaklarda kısırlaştırılan hayvanların ise sahiplendirilmesi sağlanacak. Bu işlemleri yerine getirmeyen belediyelere de cezai yaptırım uygulanacak.

Komisyon görüşmeleri sırasında verilen önerge ile teklif metninden "ötanazi" kelimesi çıkarıldı. Bunun yerine, “Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9'uncu Maddesi’nin 3'üncü Fıkrası’nda yer alan hükümler uygulanır.” ifadesi eklendi.

kopekler.jpg

Bu yasaya muhalefetten tepki üzerine tepki yağdı. Özellikle ana muhalefet CHP'nin saflarından başta Genel Başkan Özgür Özel olmak üzere milletvekillerinden de itirazlar yükseldi. CHP Genel Merkez binasına yasanın geri çekilmesi için bir pankart asıldı.

Yasaya tepki gösteren milletvekilleri arasında Gamze Taşcıer, Aliye Timisi Ersever, Semra Dinçer, Umut Akdoğan ve Aylin Yaman ve çok sayıda vekil bulunuyor. Milletvekilleri bu yasanın geri çekilmesi için tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirdi.

CHP'Lİ VEKİLLERDEN TEPKİ

Gamze Taşçıer, Özgür Özel'in gönderisini paylaşarak yasaya karşı çıkarken, Aliye Timisi Ersever ise ''Anayasal haklarını kullanmaya çalışan insanlara bu zulüm neden? Can dostlarını kurtarmaya çalışan bu insanların üzerinden çekin ellerinizi! Yaşam hakkını savunmak ne zaman suç oldu?'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Semra Dinçer de ''Ölümün karşısında, yaşamın yanındayız! Katliam Yasasını reddediyoruz!'' diyerek yasanın geri çekilmesi için çağrıda bulundu.

Umut Akdoğan da sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak, ''Milletvekillerine tek önerim var. Saat 02.35 Şimdi eviniz gidin ve ÇOCUKLARINIZA SORUN… Sonra gelin #yasayıgeriçek çağrısını bir daha değerlendirin. O çocuklar size doğruyu gösterecektir.'' dedi.

Aylin Yaman da sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, ''Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri için Tarım Komisyonu’ndayız. Bu yasa teklifi, bilimsellikten, vicdandan, ahlaktan uzak, iyi niyetli olmayan bir metindir ve adeta 20 yıllık AKP iktidarının başarısızlığının itirafıdır.'' ifadelerine yer verdi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.