Samsun'da başlayan 2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara'da sona erdi: Dereceye girenlere ödülleri takdim edildi

2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nda şampiyonluk, Flanders Region takımının Belçikalı sporcusu Rutger Wouters'ın oldu. Yarışın açılış etabı, 30 Ağustos'ta Samsun'da başladı ve organizasyona 8 ülkeden 18 takım ve 115 sporcu katıldı. Turu, Çankırı ile Ankara arasındaki 168,4 kilometrelik 4. etap tamamladı.

Samsun'da başlayan 2. Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu Ankara'da sona erdi: Dereceye girenlere ödülleri takdim edildi
Yayınlanma:

Zorlu yarışın son etabı, Başkent Ankara'daki tarihi Birinci Meclis'in önünde sona erdi. Etapta, birinci ve ikinci kategori birer tırmanış bölümü yer alırken, kaçış grubunda bulunan genel klasman lideri Rutger Wouters, 4 saat 8 dakika 45 saniyelik derecesiyle bu etapta da zafer kazandı. Wouters, böylece 2. etaptan sonra kapanış etabını da alarak 4 gün süren turu toplamda 13 saat 8 dakika 13 saniyede tamamladı ve genel klasman şampiyonu olarak "sarı mayo"yu giydi.

Wouters'ın 1 dakika 17 saniye gerisinde bulunan BikeAid takımından Vinzent Dorn 2'nci olurken, takım arkadaşı Jarno Bellens ise 1 dakika 25 saniye farkla 3'üncülüğü elde etti.

Diğer klasmanlarda ise BikeAid takımından Oliver Mattheis sprint klasmanında (yeşil mayo), Vino SKO takımından Daniil Pronskiy tırmanış klasmanında (kırmızı mayo) ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan Samet Bulut en iyi genç bisikletçi klasmanında (beyaz mayo) zirvede yer aldı.

Genel klasmanda ilk 3'e giren sporculara kupalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Hasan Kaya Aşcı ve Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik takdim etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.