Seçil Erzan davasında yeni bir şüpheli daha

Yüksek getirili gizli fon vaadiyle ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen Denizbank’ın eski Florya Şube Müdürü Seçil Erzan hakkında yeni bir iddianame düzenlendi.

Seçil Erzan davasında yeni bir şüpheli daha
Yayınlanma:

İddianamede, Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 29 kişiyi 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı öne sürülen Erzan’ın, “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 300 yıldan fazla hapisle yargılanması isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Nur Erkasap'ın da müşteki-şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Erkasap’ın Seçil Erzan tarafından kandırıldığını ve mağdur edildiğini belirttiği ifade ediliyor. Erkasap, Erzan’ın kendisine Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in de içinde olduğu yüksek getirili bir fondan bahsettiğini, bu yüzden parayı Erzan’a teslim ettiğini anlattı. Erkasap, 500 bin doları bankadaki odasında nakit olarak verdiğini ve sadece küçük meblağlar aldığını belirtti.

Erkasap’ın ifadesinde, Erzan’ın Fatih Terim’in damadı Volkan Bahçekapılı’nın para göndereceğini ve bu parayı kendi hesabı üzerinden göndermesi için onay verdiğini söyledi. Bahçekapılı, 1 milyon doları Erkasap’ın hesabına yatırmış ve bu para Erzan’a nakit olarak teslim edilmiştir.

Nur Erkasap, Seçil Erzan’ın kendisini ve diğer kişileri dolandırdığını ve bu durumdan şikayetçi olduğunu ifade etti. Erkasap, Erzan’ın yönlendirmesiyle 5 milyon 884 bin TL gönderdiğini, ancak paranın nasıl kullanıldığına dair bilgisi olmadığını ve parayı nakit olarak çekip Erzan’a teslim ettiğini söyledi.

Seçil Erzan, Nur Erkasap’a fon hakkında bilgi verdiğini, ancak Erkasap’ın ödeme yapacak durumda olmadığını belirtti ve bu nedenle Mert Zeydanlı'ya kefil olduğunu söyledi. Zeydanlı’nın alacaklı olduğu bir senet düzenlendiğini ve bu senette Erkasap’ın borçlu, kendisinin ise kefil olarak yer aldığını belirtti.

Müşteki Ömer Kahraman, Seçil Erzan’a Nur Erkasap’ın hesabı üzerinden gönderdiği 5 milyon 884 bin TL’den sadece 350 bin dolarını aldığını ve ana parasını alamadığını belirtti. Volkan Bahçekapılı ise Seçil Erzan’ın Emre Belözoğlu’na 5 milyon dolar yatırmasını istediğini, ancak Belözoğlu’nun 1 milyon dolar verebildiğini, bu parayı Erkasap’a gönderdiğini ve Erkasap’ın parayı Erzan’a teslim ettiğini anlattı.

Denizbank Teftiş Kurulu raporunda, Bahçekapılı’nın Erzan’a ulaştırması için 400 bin dolar göndermesi ve Nur Erkasap’ın bu işlemlerden haberdar olduğu belirtilerek, Erkasap’ın Erzan ile birlikte hareket ettiği ifade ediliyor.

Savcılık, Nur Erkasap’ın dolandırıcılık suçundan 9 yıldan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, Seçil Erzan’ın ise 3 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, Erzan ile diğer sanıkların yargılandığı ana dava ile birleştirilmesine karar verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.