Seçil Erzan, Fatih Terim'in ifadesine itiraz etti: Kapalı duruşmayı kabul etmedi!

Eski banka müdürü Seçil Erzan’ın, futbol dünyasından ünlü isimleri milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. Erzan’ın avukatı, Galatasaray ve Türkiye Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Fatih Terim’in kapalı duruşmada verdiği ifadesine itiraz etti.

Seçil Erzan, Fatih Terim'in ifadesine itiraz etti: Kapalı duruşmayı kabul etmedi!
Yayınlanma:

Avukat, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, Terim’in ifadesinin alınması sırasında savunma haklarının kısıtlandığını iddia ederek, duruşmanın yeniden ve açık bir şekilde yapılmasını talep etti.

KAPATILAN DURUŞMAYA TEPKİ: “ADİL YARGILANMA HAKKI İHLAL EDİLDİ”

Erzan’ın avukatı, 20 Ağustos’ta gerçekleşen duruşmanın kapalı bir şekilde yapılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. Duruşmanın müvekkilinin katılımı olmadan yapıldığını ve bu durumun adil yargılanma hakkını ihlal ettiğini belirten avukat, Terim’e soru sorma imkanlarının kısıtlandığını öne sürdü. İtiraz dilekçesinde, Terim’in ifadesinin yeniden alınması ve bu kez duruşmanın sanık ve savunma avukatlarının katılımına açık olarak yapılması talep edildi.

FATİH TERİM’İN İFADESİ: GÜVENE DAYALI İŞLEMLER

Mahkemede ifade veren Fatih Terim, Seçil Erzan ile 2016 veya 2017 yıllarında bankanın Florya şubesine müdür olarak atanmasıyla tanıştığını söyledi. Terim, Erzan’ın bankadaki işlemlerinde kendisine özel müşteri muamelesi yaptığını ve bankanın yönetimine duyduğu güven nedeniyle işlemleri sorgulamadığını belirtti. Erzan’ın tavsiyelerini banka yönetiminin görüşü olarak kabul ettiğini ifade eden Terim, bu güvenin sonunda büyük bir zarara uğradığını söyledi.

MADDİ VE MANEVİ ZARAR: 3 MİLYON DOLAR KAYIP

Olayın ortaya çıkmasından sonra bankadaki hesaplarını incelediğini belirten Terim, hesaplarında 3 milyon dolar civarında para olması gerektiği bilgisine ulaştığını ancak bu miktarın bulunmadığını dile getirdi. Terim, maddi ve manevi zarar gördüğünü belirterek, konuyla ilgili açtığı davaların halen devam ettiğini söyledi.

“GERÇEKLERİN YENEMEYECEĞİ YALAN YOKTUR”

Mahkemede konuşmanın kendisi için zor olduğunu ifade eden Terim, 1,5 yıldır sessiz kaldığını ve gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkacağına inandığını vurguladı. Dava sürecinde hiçbir medya kuruluşuna açıklama yapmadığını belirten Terim, yargıya olan güveni nedeniyle bugüne kadar sessiz kaldığını söyledi. Terim, adaletin yerini bulacağına dair inancını dile getirerek, duruşmada ifadelerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.