Seçim yarışı resmen başladı

Merakla beklenen AK Parti Ankara ilçe belediye başkanları nihayet belli oldu. AK Parti 25 Ankara ilçe adayını Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ‘Aday Tanıtım Toplantısı’ ile açıkladı.

Seçim yarışı resmen başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Merakla beklenen AK Parti Ankara ilçe belediye başkanları nihayet belli oldu. AK Parti 25 Ankara ilçe adayını Ankara Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen ‘Aday Tanıtım Toplantısı’ ile açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Ankara adaylarını tanıtmasının ardından belediye başkanlığı seçim yarışı resmen başladı. Kuşkusuz en büyük çekişme Yenimahalle’de yaşanacak gibi görünüyor.

AK PARTİ ÜÇ İLÇEDE BAŞKAN ADAYI ÇIKARMIYOR

AK Parti, Salı günü Ankara ilçelerinde belediye başkan adaylarını, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıkladı. Büyük yarışın yaşanacağı Başkentte AK Parti’nin bu kez nasıl bir sonuç alacağı büyük merak konusu olmuş durumda. 25 ilçeden 3’ünde aday çıkarmayan AK Parti, 2014 seçimlerinde MHP’nin kazandığı Polatlı ve Etimesgut’u MHP’ye bıraktı. AK Parti’nin elinde olan Gölbaşı da ittifak görüşmeleri kapsamında MHP’ye bırakılırken, AK Parti’nin aday çıkarmadığı ilçe sayısı 3 oldu.

ALTI BAŞKAN YENİDEN ADAY GÖSTERİLDİ

Başkent’teki 25 ilçeden 21’ini yöneten AK Parti, Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Haymana, Nallıhan ve Sincan’da mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterdi. Üç dönemi dolduran Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki Yenimahalle’den aday gösterildi. Başkanlıkta üç dönemini dolduran Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can da dördüncü kez aday gösterilen tek isim oldu. Ankara’da 2 kadın aday gösteren AK Parti’de Çankaya adayı Amber Türkmen, Akyurt adayı Hilal Ayık oldu.

MUSTAFA TUNA GÖREV İSTEMEDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Veysel Tiryaki’nin yerine Altındağ’dan aday gösterildi. Gökçek’le yıllardır arasının iyi olmadığı kulislerde konuşulan Turgut Altınok ise Keçiören’den aday oldu. AK Parti, Akyurt ile Çankaya’dan kadın aday gösterdi. Melih Gökçek’in istifa etmesinin ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirilen Mustafa Tuna’nın Keçiören ya da Mamak’tan aday yapılabileceği beklentisi dile getiriliyordu. Ancak Tuna’nın hiçbir görev istemediğini belirtmesi üzerine aday gösterilmediği öğrenildi. 3 dönemlik belediye başkanlarından Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş yeniden aday gösterilmezken, 3 dönemlik Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can aday oldu. İlçesi değiştirilen Tiryaki ile birlikte aday listesinde 3 dönemlik iki isim yer aldı.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.