Seçimin ilk kavgası Şanlıurfa'dan!

31 Mart seçimlerinin ilk kavgası Şanlıurfa'da yaşandı. Halfeti ilçesinde yaşanan olayda blok oy kullanımını tespit eden ve buna karşı çıkan bir avukat darp edildi.

Seçimin ilk kavgası Şanlıurfa'dan!
Yayınlanma:

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Hilali ve Özmüş köylerinde, bugün gerçekleştirilen yerel seçimlerin başlamasıyla birlikte ilk usulsüzlük iddiası ortaya çıktı. İddiaya göre, köyde bir şahsın blok oy kullanma girişimine karşı çıkan bir avukat, yaşanan tartışma sonrasında darbedildi.

Olayın ardından tutanak tutulurken, jandarma ekipleri de olay yerine sevk edildi. Şahsın blok oy kullanma girişimi ve avukata yönelik saldırıyla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

Bugün gerçekleşen seçimlerde Türkiye genelinde 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullanacak. Büyükşehirlerde ve büyükşehir olmayan illerde farklı seçim prosedürleri uygulanacak. Büyükşehirlerde belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, meclis üyelikleri, muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanılacak. Büyükşehir olmayan illerde ise il belediye başkanlığı, il genel meclis üyelikleri, ilçe belediye meclis üyelikleri, muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.