Şehit babasının sözleri: “Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu”

Pençe Kilit Harekatı Bölgesi’nde şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın naaşı memleketi Elazığ’a getirildi. Havaalanında şehit oğlunun naaşını karşılayan baba Hasan Alan, "Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu." dedi.

Şehit babasının sözleri: “Ülkesi, devleti, namusu için kahramanca şehit oldu”
Yayınlanma:

Kuzey Irak’taki operasyonda teröristlerin taciz ateşi sonucu yaralanan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde yetkililer tarafından akşam saatlerinde verildi. Ailenin evi, Türk bayrakları ile donatıldı.

Şehidin naaşı, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından Elazığ’a getirildi. Naaşı, Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Askeri uçaktan indirilen Alan’ın naaşı, meslektaşları tarafından tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı.

Baba Hasan Alan, "Allah’a hamt olsun ki Allah yolunda şehit oldu. Devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Hepimizin çocuğu var. Hepimiz gideceğiz. En azından oğluma kefen de nasip oldu." ifadelerini kullandı.

Vali Numan Hatipoğlu, "Bu topraklarda hür ve bağımsız olarak dimdik ayakta durma iradesi taşıyan bir milletiz. Kahramanlarımız bitmez. Ülkemizin birliğini, beraberliğini baltalamaya çalışan herkesin er ya da geç hakkettiği şekilde belasını bulacağını tarih gösterdi." dedi.

Şehit Sefer Alan'ın, öğle namazının ardından düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.