Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ı öldüren 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti tutuklandı

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan Yunus Emre Geçti (19), polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurarak şehit etmişti. Katil tutuklanarak cezaevine girdi.

Şehit Polis Şeyda Yılmaz'ı öldüren 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti tutuklandı
Yayınlanma:

İstanbul Ümraniye'de, motosiklet hırsızlığı suçundan aranan Yunus Emre Geçti (19), polis memuru Şeyda Yılmaz'ı vurarak şehit etti. Olay, Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin Ihlamurkuyu Mahallesi'nde düzenlediği yakalama operasyonu sırasında meydana geldi. Geçti, polis memurunun silahını alarak etrafa ateş açtı. Açılan ateşte ağır yaralanan Şeyda Yılmaz (27), hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Olayda, şüpheli Yunus Emre Geçti ve annesi P.G. (43) ile diğer bir polis memuru da yaralandı. Polis ekipleri, Geçti'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Geçti hakkında “kasten öldürme” ve “kasten yaralama suçlarından soruşturma başlatıldı.

İşlemlerinin ardından, Geçti, kadın polis memurları tarafından siyah çöp poşeti geçirilmiş halde Anadolu Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkta ifadesi alınan şüpheli, “kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme” suçundan tutuklama talebiyle Nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, Türkiye genelinde büyük bir üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.