Selçuklulardan kalma tarihi bir yapı
Kırıkkale'de Kızılırmak nehri üzerinde bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü, Selçuklu Devleti'nden bu yana varlığını sürdürüyor. Görünümü kartpostalı andıran bu tarihi köprü sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.
Kırıkkale'nin önemli tarihi değerlerinden olan Çeşnigir Köprüsü, birçok ziyaretçiye ev sahiliği yapıyor. Selçuklu Devleti'nden günümüze kadar varlığını sürdüren bu yapı, yolu düşen herkesin görmesi gereken bir yer olarak dikkat çekiyor.
ANKARA SAVAŞI'NDA TİMUR'UN ÜSTÜNDEN GEÇTİĞİ KÖPRÜ
Çeşnigir Köprüsü, Kırıkkale'de Keskin sınırları içerisinde konumlanıyor. Yapının tarihi kesin olarak bilinmese de incelemeler sonucunda Selçuklulardan kaldığı ve 13. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Köprü, Osmanlı tarihinde önemli savaşlardan biri olan Ankara Savaşı'na da tanıklık etmiştir. Savaş sırasında Ankara'ya ulaşmaya çalışan Timur'un Çeşnigir Köprüsü'nün üstünden geçtiği anlatılır.
Çeşnigir Köprüsü yüzyıllardır varolmasını kurulu olduğu sağlam temellere borçlu. 110 metre uzunluğunda olan köprünün inşaatında kesme taşlar kullanılmıştır. Osmanlı döneminde de Yavuz Sultan Selim tarafından Çeşnigir Köprüsü, Mimar Sinan'a yeniden yaptırılmıştır.
EŞSİZ BİR MANZARA ALANI
Köprü 1989 yılından önce trafiğe açık bir haldeyken, Kapulukaya Barajı'nın yapımından sonra trafiğe kapatılmış ve sadece halk ziyaretine açılmıştır. Son olarak da 2010 yılında tekrardan restore edilmiştir.
Çeşnigir Köprüsü, tarihi öneminin dışında ziyaretçilerine görsel bir şölen ve doğayla iç içe olma fırsatı sunuyor. Köprünün üzerinden görülen manzara adeta huzur verirken, çevresinde bulunan mesire alanları da piknik yapmak için olanak sağlıyor. Ayrıca köprüye yakın konumda bulunan seyir terasları da etrafı daha net görebilme imkanı oluşturuyor.
Özellikle yaz aylarında görülmesi gereken Çeşnigir Köprüsü, sonbaharda da etrafı saran pastel renklerle bulunmaz bir görsele dönüşüyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.