Serhat Akın'a silahlı saldırıda iddianame düzenlendi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eski milli futbolcu Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırıya ilişkin soruşturmayı tamamlayarak 7 kişi hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, şüpheliler için 6,5 yıldan 20 yıla kadar değişen hapis cezaları talep ediliyor.

Serhat Akın'a silahlı saldırıda iddianame düzenlendi
Yayınlanma:

Beykoz'da yaşanan saldırı sonucunda yaralanan Serhat Akın’ın davasında, şüpheliler E.Ü. ve O.M. için "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor. H.Ş. ise bu saldırıya "azmettirmek" suçundan 13 ila 20 yıl hapisle yargılanacak. Yardımcı olan Y.G., İ.T. ve M.A.'ya ise "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım" suçundan 6,5 ila 8 yıl hapis cezası talep edildi. Ayrıca, O.D. hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından 14 ile 23 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

FEZLEKEDE YER ALAN DETAYLAR

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından daha önce hazırlanan fezlekede, saldırının yurt dışından gelen bir talimat üzerine gerçekleştirildiği, şüphelilerin olay öncesi ve sonrası fikir birliği içinde hareket ettikleri tespit edildi. Kamera kayıtlarına göre saldırı öncesi olay yerinde keşif yapıldığı belirtildi.

Fezlekede, Serhat Akın’a 3-4 metre mesafeden 3 el ateş edildiği, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre yaralanmasının ciddi kemik kırıkları ve hayati tehlike oluşturacak boyutta olduğu vurgulandı. Şüphelilerin olay yerinden kaçmaları ve silahın türü göz önüne alınarak saldırının "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" olarak değerlendirildiği ifade edildi.

AZMETTİRİCİ H.Ş. VE ŞÜPHELİLER ARASINDAKİ BAĞLANTILAR

Fezlekede, firari şüpheli H.Ş.'nin daha önce Kumburgaz’da işlenen başka bir "kasten öldürme" suçundan da aranmakta olduğu, Serhat Akın'a yapılan saldırıyı O.D., O.M. ve E.Ü. aracılığıyla gerçekleştirdiği belirtildi. Şüpheli O.D.'nin, E.Ü.'den aldığı silahla Serhat Akın’a ateş ettiği, O.M.'nin motosikletle olay yerine gelerek O.D.'nin kaçmasına yardım ettiği tespit edildi.

Ayrıca, diğer şüphelilerin de saldırıya çeşitli şekillerde yardım ettikleri; E.Ü.'nün keşif yaptığı, İ.T.'nin kaçan şüphelilerin saklanmasına yardım ettiği, M.A.'nın saldırı sırasında kullanılan kaskı temin ettiği ve Y.G.'nin, H.Ş.'den aldığı 250 bin lirayı saldırıyı gerçekleştirenlere teslim ettiği bilgisi yer aldı.

İddianame, Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.