‘Sibergöz-48’ operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından düzenlenen "Sibergöz-48" operasyonları kapsamında açıklama yaptı.

‘Sibergöz-48’ operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Operasyonlar neticesinde 19 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda, toplamda 65 şüphelinin yakalandığını ve bu şahısların hesaplarında 11 milyar 400 milyon Türk Lirası işlem hacmi olduğunu belirtti. Operasyonların detaylarına göre:

  • Trabzon merkezli olarak Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas illerinde yapılan çalışmalarda, sosyal medya uygulamaları üzerinden vatandaşları dolandırarak haksız kazanç elde eden 33 şüpheli yakalandı.

  • Aydın merkezli olarak İstanbul, Iğdır ve Mardin'de gerçekleştirilen operasyonlarda ise sahte sosyal medya hesaplarıyla dolandırıcılık yaparak kişisel bilgileri kullanıp sahte evraklar gönderen 9 şüpheli ele geçirildi.

  • Diğer yandan, Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde çocuklara ait cinsel içerikli müstehcen materyaller depolayan ve paylaşan 23 şüpheli de çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçundan yakalandı.

Operasyonlar sırasında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartı ile soğuk kripto cüzdanı da ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, sanal devriyelerin süreceğini vurgulayarak, bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık yapanların takibinin devam edeceğini belirtti ve bu suçlara göz yumulmayacağını ifade etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.