Şiddetli sağanak kapıda: Türkiye yazı getiremedi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde sağanak yağış bekleniyor.

Şiddetli sağanak kapıda: Türkiye yazı getiremedi
Yayınlanma:

Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Özellikle İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, İzmir'de ise çok kuvvetli yağışların görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji, günlük hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, ülke genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Batı bölgelerinde hava sıcaklığının 1 ila 3 derece azalması, doğu bölgelerinde ise 3 ila 5 derece artması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor. Doğu Anadolu'nun batısı ve İç Anadolu'nun doğusunda rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, özellikle İç Anadolu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli, İzmir'de ise çok kuvvetli yağışlar beklendiğini belirtti. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

ANKARA'DA YAĞMUR BEKLENİYOR

Ankara'da pazartesi ve perşembe günü gökgürültülü sağanak yağış bekleniyor. Haftanın ilk gününde ise sabah saatlerinden akşam 17.00-18.00 saatlerine kadar aralıklarla yağmur geçişleri Başkent'i etkisi altına alacak.

Pazartesi: 13 derece- Kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı

Salı: 10 derece - Parçalı bulutlu

Çarşamba: 11 derece - Parçalı bulutlu

Perşembe: 13 derece - Kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışlı

Cuma: 13 derece - Parçalı bulutlu

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.