Sigaraya zam yağmuru devam ediyor!

Sigara fiyatlarındaki artışlar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Philip Morris ve JTI grubu sigaralarına gelen zammın ardından, bugün de British American Tobacco (BAT) sigara grubuna zam geldi. Zam, 7 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olacak.

Sigaraya zam yağmuru devam ediyor!
Yayınlanma:

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada BAT grubuna gelen zammı duyurdu. Dündar, "Sigaraya zam yağmuru devam ediyor." ifadeleriyle durumu özetledi.

Zamların ardından BAT grubundaki en ucuz sigara 64 liraya, en pahalı sigara ise 85 liraya yükseldi. Bu gelişme, sigara kullanıcıları arasında büyük yankı uyandırdı ve tepki çekti.

ZAMLARIN NEDENLERİ

Sektör yetkilileri, sigara fiyatlarına gelen zamların temel nedenleri arasında artan üretim maliyetleri, vergilerdeki artış ve döviz kurlarındaki dalgalanmaları gösteriyor. Özellikle ithalatla gelen tütün ürünlerindeki maliyet artışı, fiyatlara doğrudan yansıyor.

TÜKETİCİ TEPKİSİ

Sigaraya yapılan zamlardan rahatsız olan tüketiciler, sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdi. Bazı kullanıcılar, bu fiyat artışlarının sigarayı bırakma yolunda kendilerine bir teşvik olabileceğini belirtirken, bazıları ise bu durumun kaçak sigara satışlarını artırabileceği endişesini taşıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.