Sinop'tan dünya birincisi çıkardık: Fatih Dursun karikatürde gurur oldu!

Sinop’un Boyabat ilçesinden genç bir yetenek, dünya çapında büyük bir başarıya imza attı. Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Fatih Dursun, Belçika’da düzenlenen 36. Uluslararası Olense Karikatür Yarışması’nda yüzlerce eser arasından birinci seçilerek dünya birinciliği ödülüne layık görüldü. Dursun, hayvan haklarına dikkat çekmek amacıyla çizdiği karikatürle hem jüriyi hem de izleyicileri derinden etkiledi.

Sinop'tan dünya birincisi çıkardık: Fatih Dursun karikatürde gurur oldu!
Yayınlanma:

Fatih Dursun’un dünya çapında birincilik getiren karikatürü, hayvanların yaşama hakkını savunan güçlü bir mesaj içeriyor. Hayvan haklarına olan duyarlılığı ve karikatür sanatına olan ilgisiyle büyük bir başarıya ulaşan Dursun, yarışmada uluslararası düzeyde takdir topladı. Jüri üyeleri, eserin yaratıcı yaklaşımı ve evrensel bir meseleye getirdiği dikkat çekici çözümle sanatın etkili bir dil olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

GÖRSEL SANATLAR ÖĞRETMENİNDEN TAM DESTEK

Fatih’in başarısında, okulunun Görsel Sanatlar Öğretmeni Aşkın Ayrancıoğlu’nun da büyük payı var. Ayrancıoğlu, 25 yıllık eğitim hayatında birçok öğrencisinin ulusal ve uluslararası alanda ödüller kazandığını vurgulayarak, “Fatih’in bu büyük başarısı hepimiz için gurur kaynağı oldu. Karikatür atölyelerinde öğrencilere disiplin, sevgi ve emek vermeyi öğreterek başarıya ulaşmalarını sağlıyoruz. Fatih de hayvan hakları gibi önemli bir konuyu karikatürün güçlü diliyle dünyaya anlattı” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNDEN TEBRİK MESAJI

Boyabat Yaşar Topçu Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü İlhan Özkan da, Dursun’un başarısını kutlayarak, “Fatih, uluslararası bir platformda elde ettiği bu büyük başarıyla hepimizi gururlandırdı. Başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİN SANATÇISI: FATİH DURSUN

Genç yaşta uluslararası bir başarıya imza atan Fatih Dursun, hem hayvan haklarına dikkat çeken çalışmasıyla hem de sanata olan yeteneğiyle geleceğin önemli sanatçılarından biri olacağının sinyallerini verdi. Hayvan haklarını savunan ve bunu sanatsal bir dille dile getiren Dursun, Türkiye’yi gururla temsil ederek Boyabat’tan dünyaya ulaşan bir mesaj verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.