Şırnak'ta terör operasyonu: Gürz-3 Operasyonu'nda 4 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Beytüşşebap ve Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında gerçekleştirilen Gürz-3 Operasyonu'nda 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Şırnak'ta terör operasyonu: Gürz-3 Operasyonu'nda 4 terörist etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

Ali Yerlikaya, operasyonun Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Şırnak ve Mardin İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonda J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timleri yer aldı.

"Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde; Şırnak ve Mardin İl Jandarma Komutanlıklarınca yapılan istihbari çalışmaları sonucu, J-SİHA, ATAK Taarruz Helikopterleri desteğiyle Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucusu timlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda Şırnak ili Beytüşşebap kırsalında 3, Mardin ili Nusaybin kırsalında 1 olmak üzere toplam 4 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu terörist silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi."

Bakan Yerlikaya, etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerinin ve katıldıkları eylemlerin tespit edilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.