Siyasetin dengesini değiştirecek gelişme: Abdullah Gül parti mi kuruyor?

Milletvekili Genel Seçimleri ve yerel seçimlerin ardından siyasi partilerde önemli değişiklikler yaşanmaya başladı. CHP ve İYİ Parti'de genel başkan değişikliği yaşanırken; Saadet Partisi de yeni genel başkanını arıyor. Gelecek, DEVA ve Saadet Partileri için ortaya atılan Abdullah Gül formülü ise çok konuşulacak.

Siyasetin dengesini değiştirecek gelişme: Abdullah Gül parti mi kuruyor?
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Siyasette önemli gelişmeler yaşanıyor. CHP ve İYİ Parti'deki genel başkanlık değişiminin ardından sıra Saadet Partisi'ne geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sağlık gerekçesiyle genel başkanlığı bırakacağını açıklamış ve bunun üzerine yeni genel başkanlık arayışı partide başlamıştı.

Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın (Meclis'in erken seçim kararı almaması ve anayasa değişikliği olmaması halinde) bir sonraki seçimlerde tekrar aday olamaması üzerine siyaset kulisleri şimdiden hareketlendi. Bir tarafta 2028 planları yaparak pozisyonunu güçlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer taraftan Başkent'te rekor oyla ikinci kez seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş varken; ortaya üçüncü bir isim daha atıldı.

agul.jpg

ABDULLAH GÜL YENİDEN SAHNEYE Mİ ÇIKIYOR?

24 Haziran 2018'de yapılan seçimlerde adı "çatı aday" olarak geçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ismi yeniden gündemde. O dönem adaylığı sıkça gündeme gelen Gül, geniş mutabakat sağlanmadığını belirterek aday olmadığını açıklamıştı. Gül, konuşmasının devamında “Beka sorunlarıyla karşı karşıyayız, hamasetin ve karşılıklı hakaretlerin siyaseti esir aldığını görüyoruz. Siyasi manevraları, birçok yorumlarla meşgulüz. Böyle bir ortam içinde Türkiye seçimlere gidiyor. Benim ismim de yoğun bir şekilde gündemde. Bir faninin ulaşabileceği bütün makamlara ulaştım. Bu yolların hepsini yürüdüm. Ne ben ne ailem herhangi bir arzu içinde değiliz. Bütün beklentimiz memleketin huzurlu, istikrarlı geleceğin güçlü olması. Hiçbir arzum, beklentim olamaz. Aktif günlük siyaset içinde olmadım." ifadelerini kullanmıştı. Ancak 2028'e doğru siyasette yeni dengeler kurulmaya çalışılıyor.

yeni-pharti.jpg

YENİ PARTİ İDDİALARI GÜNDEMDE

Son günlerde koruma sayısı ile adı sıkça haberlere konu olan Abdullah Gül için yeni bir iddia ortaya atıldı. Birkaç gündür kulislerde cılız seslerle konuşulan bu konu, tv100 Yazarı Barış Yarkadaş'ın yazısına da yansıdı. Yarkadaş, "11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Kurucusu Abdullah Gül’ün yakın çevresi 'yeni bir parti' için düğmeye basınca, 75 koruması olduğu ve devletin 17 aracını kullandığı haberi patladı. Gül’ün yakın çevresi, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi’nin tek çatı altında birleşmesi ve partinin başına da Gül’ün geçmesi için kulis yapıyor." dedi. Bu durum, Gül ve çevresinin Cumhurbaşkanı Erdoğan sonrasına pozisyon aldığı yorumlarını beraberinde getirdi. Abdullah Gül, 8 yıl önceki açıklamasında her ne kadar "Ne ben ne ailem herhangi bir arzu içinde değiliz." dese de devlet tecrübesi ve siyasi birikimi ile yeni dönemde ismi konuşulanlar arasında olacağa benziyor.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.