Sobalar ısıtmak yerine fiyatıyla cep yakıyor!

Kış aylarının gelmesi ve doğalgaz fiyatlarının artması ile beraber sobaya olan ilgi arttı. Ankara Ulus Sobacılar Çarşısı’nın nabzını tutan anadolugazete.com.tr soba ve yakacak fiyatlarını sizin için araştırdı.

Sobalar ısıtmak yerine fiyatıyla cep yakıyor!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Ankara’da kış aylarının şiddetli soğuk geçmesi ve doğalgaz fiyatlarının artması ile beraber sobaya olan rağbet çoğaldı. Hem evlerinde hem de bağevinde kullanmak için sobaya rağbet gösteren Ankaralılar için anadolugazete.com.tr piyasanın nabzını tuttu.

"HER ŞEY ÜÇ KATINA ÇIKTI"

45 yıldır Ulus Sobacılar Çarşısında esnaflık yapan İsmail Yenitürkeli, sobaya olan ilgiyi şu sözlerle anlattı: "Parası olan soba alıyor, parası olmayan garibanlar ucuz sobaya bakıp gidiyor. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ama ne fayda. Yakacağı ürüne göre soba vermeye çalışıyoruz."

untitled-1-005.jpg

Bazı vatandaşların ısınmak için bazılarının ise hobi bahçelerine aldığını sözlerine ekleyen Yenitürkeli, satışların artmadığına dikkati çekti. İsmail Yenitürkeli, "Satışlar eskisi gibi değil çünkü doğal gaz fiyatlarının artması kömür, odun, pelet gibi ürünlerin de artmasına sebep oldu. Şu an her şey üç katına çıkmış durumda." diye sitem etti.

"2 BİN TL’DEN 30 BİN TL’YE KADAR SOBA VAR"

İnsanların kullanımına göre çeşitliliğin olduğunu ve ona göre tercih ettiğinin altını çizen Yenitürkeli, "Vatandaş hobi olarak soba almasının yanında evinde doğal gaz olmasına rağmen soba kurduğu da oluyor. Şu an en büyük rağbet esnaftan oluyor. Kafeler doğal gaz yakmak yerine soba kuruyor. Kafelerden sonra restoranlar ve oto tamircileri de büyük rağbet gösteriyor. 2 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar soba çeşidi var. Pelet sobasını birçok yerde görmemiz mümkündür. Çünkü pelet sobası daha az uğraştırıcı bir soba. Bu yüzden tercihi fazla oluyor." şeklinde ifade etti.

untitled-1-006.jpg

"ZEHİRLENMEMEK İÇİN TEMİZLİĞİ İYİ YAPILMALI"

Soba zehirlenmelerine yönelik konuşan İsmail Yenitürkeli, sobanın baca temizliği yapılmadığında ve sobanın etrafının kapatılarak hava alması engellendiğinde soba zehirlenmelerinin olacağını vurguladı. Sözlerine devam eden Yenitürkeli, satışların düşük olmasının yanında çarşı olarak da büyük problemler yaşadıklarını ifade etti.

untitled-1-007.jpg

Sobacılar Çarşısı’nın en büyük problemlerinden birinin otopark sorunu olduğunu belirten İsmail Yenitürkeli, “Her yere araç park edilmesi bizim işimizi büyük oranda etkiliyor. Buraya acil bir otopark yapılması ve ulaşımın kolaylaştırılması gerekiyor. Kış aylarında bu daha zor hale geliyor ve çarşıya ulaşım kolay olmuyor.” diye sözlerine noktaladı.

Bölgede yaptığımız araştırmaya göre pelet yakacağının 15 kilogramı 200 TL iken, kömürün 25 kilogramlık çuvalı 300-350 TL’den başlıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.