Söke kağıt fabrikasındaki yangın sönmüyor

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'nda cuma günü başlayan yangın, halen kontrol altına alınamadı ve geniş bir alana yayılarak büyük bir felakete dönüştü.

Söke kağıt fabrikasındaki yangın sönmüyor
Yayınlanma:

Yangın, ilk olarak atık kağıtların depolandığı açık alanda çıktı ancak rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak fabrikanın geniş bir bölümünü sardı.

Yangının boyutları o kadar büyük ki, onlarca kilometre uzaktan bile alevlerin görülebildiği belirtildi. Havaların kararmasıyla birlikte ise helikopter ve uçaklar çalışmalarına ara vermek zorunda kaldı. Gün içinde karadan ve havadan yapılan yoğun söndürme çalışmalarına rağmen, gece saatlerinde kara araçlarıyla devam edildi. İtfaiye ekipleri ve diğer destek birimleri, fabrikanın çevresinde sürekli olarak söndürme çalışmalarına devam ediyor.

Yangının yayılmasıyla birlikte Söke ve çevresine kül yağışı düşmeye başladı. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki diğer fabrikalar, yangının kendi tesislerine sıçramaması için çatılarına su sıkarak önlem almaya çalışıyor.

Söke Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'ndaki yangında, şu ana kadar maddi büyüklüğü belirlenemeyen büyük bir hasar meydana geldiği bildirildi. Fabrikanın işleyişini sağlayan hammadde olarak kullanılan atık kağıtların alevlerden uzaklaştırılması için iş makineleri de yoğun bir şekilde çalışıyor.

Aydın Büyükşehir İtfaiye Dairesi ekipleri, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün söndürme ekipleri ve diğer resmi kurumlar ile özel firmaların tanker ve iş makinelerinin yanı sıra 23 ilin ekipleri de yangınla mücadeleye destek veriyor. Şu ana kadar yangın bölgesinde 54 iş makinası, 80 itfaiye aracı ve arazöz ile 290 personelin görev aldığı belirtildi.

Yangının başladığı anından itibaren AFAD başta olmak üzere ilgili tüm kurumların koordineli bir şekilde çalıştığı vurgulanırken, yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin gece gündüz demeden çalıştığı ifade edildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.