Söke'deki kağıt fabrikasında büyük yangın: Havadan ve karadan müdahale devam ediyor

Aydın'ın Söke ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir kağıt fabrikasında 12 Temmuz akşamı başlayan yangın, yaklaşık 2 gün geçmesine rağmen kontrol altına alınamadı. Yangın, fabrikanın sıkıştırılmış kağıt depolama alanında patlak verdi ve hızla yayıldı.

Söke'deki kağıt fabrikasında büyük yangın: Havadan ve karadan müdahale devam ediyor
Yayınlanma:

Gece boyunca sadece karadan müdahale edilebilen yangına, sabah saatlerinde havanın aydınlanmasıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 adet AS-532 Cougar helikopteri de havadan destek vermeye başladı. Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmalarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait 2 adet AS-532 Cougar helikopterle havadan destek sağladık." ifadelerine yer verdi. Helikopterlerle gerçekleştirilen söndürme çalışmalarına ilişkin görüntüler de paylaşıldı.

Yangının fabrikanın ikinci bölümüne de sıçradığı ve çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin de destek verdiği bildirildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen fabrika işçileri ve itfaiye erlerinden oluşan 10 kişi, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. İşçi ve itfaiye erlerinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve yetkililerden yangınla ilgili bilgi aldı. Söke'deki yangın, büyük bir mücadelenin ardından hala kontrol altına alınabilmiş değil, ancak hem karadan hem de havadan müdahaleler devam ediyor. Yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.