Şükrü Genç kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Belediye Başkanı olan Şükrü Genç, 2024 seçimleri için yeniden aday gösterilmeyince bağımsız olarak seçimlerde yer almaya karar verdi. Genç'in bu kararı üzerine hayat hikayesi merak konusu oldu. Peki, Şükrü Genç kimdir? İşte Detaylar...

Şükrü Genç kimdir?
Yayınlanma:

CHP'de yeniden aday gösterilmeyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bağımsız aday olarak seçime katılma kararı aldı. Genç, CHP tarafından aday gösterilmemesi üzerine yapılan görüşmelerin sonucunda bağımsız olarak seçime katılma kararı aldığını açıkladı.

ŞÜKRÜ GENÇ KİMDİR?

Şükrü Genç, 1954 yılında Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde doğdu. İlköğrenimini 1965 yılında Rumelihisarı semtindeki Şair Nigar İlkokulu’nda tamamladı ve orta öğrenimini Emirgan Ortaokulu’nda (1969) ve lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde (1973) aldı. Üniversite eğitimine Boğaziçi Üniversitesi-Temel Bilimler Fakültesi Fizik Bölümü’nde (1974–1975) başlayıp, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Bölümü’nden 1982–1983 döneminde mezun oldu. Eğitimi süresince Boğaziçi Üniversitesi’nde ve mezun olduktan sonra Libya’da çalıştı. Askerlik hizmetini Tuzla Piyade Okulu’nda yedek subay olarak tamamlayan Genç, sonrasında Irak’ta bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve proje müdürlüğü yaptı.

1987 yılının ikinci yarısında Türkiye’ye dönen Genç, 2 yıl özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalıştıktan sonra 1989 yılında kendi şirketini kurdu. Türkiye’de ve yurtdışında özel sektöre sanayi binaları ve çeşitli inşaat işleri yaptı. İş hayatının yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlendi. Siyasete 1988 yılında giren Genç, Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) üyelik, ilçe-il-kurultay delegeliği ve 1994–1999 yıllarında Sarıyer Belediyesi Meclis Üyeliği gibi görevlerde bulundu. 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı olarak seçilmiş ve seçimi kazanarak Belediye Başkanlığı görevine başladı. Sarıyer'de üç dönem üst üste seçilen ilk belediye başkanı unvanını alarak 2014 ve 2019 yerel seçimlerini de kazandı ve halen bu görevi sürdürüyor. Evli ve üç çocuk babası olan Genç, 5 torun sahibidir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.