Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, üzüm hasat törenine katıldı

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde düzenlenen üzüm hasat töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, iklim şartlarının rekolteyi beklenen seviyenin altında tuttuğunu ancak geçen yıldan daha kötü olmadığını belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, üzüm hasat törenine katıldı
Yayınlanma:

Törene, çiftçilerle sohbet ederek ve üzüm hasadı yaparak katılan Bakan Yumaklı, Manisa'nın Sultani çekirdeksiz üzümünün organik bağında sembolik bir açılış yaptıklarını ifade etti. Yumaklı, mevsimlerin öne gelmesi nedeniyle hasadın öngörülenden daha erken başladığını ancak rekoltenin yine de tatmin edici olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz yıl Sultani üzümünün ihracatının yaklaşık 500 milyon dolar civarında olduğunu belirten Bakan Yumaklı, bu yılın rekoltesinin benzer seviyelerde kalmasını öngördüklerini söyledi. İklim koşullarının beklenen verimi etkilediğini ancak yine de geçen yıldan daha kötü bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. Yumaklı, üreticilere bol ve bereketli bir hasat dönemi dileyerek, Türkiye genelindeki tüm üreticilere bol kazançlar temennisinde bulundu.

untitled-1-005.jpg

Tören sırasında Bakan Yumaklı'ya, bağcılıkla ilgili çeşitli araç ve gereçlerin bulunduğu bir tablo hediye edildi. Programa, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık ve Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.