TBMM 275 sürekli işçi alımı başvuruları başladı: Şartlar ve başvuru süreci

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı İdari Teşkilatı, 275 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu.

TBMM 275 sürekli işçi alımı başvuruları başladı: Şartlar ve başvuru süreci
Yayınlanma:

Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresinden online olarak gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 09:00'dan itibaren yapabilecek ve son başvuru tarihi 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23:59 olacaktır.

Kura çekimi, 18 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00’da TBMM’de noter huzurunda dijital ortamda gerçekleştirilecek ve çekim, TBMM’nin resmi web sitesinden canlı olarak izlenebilecektir. Başvuru süreci ve şartları "Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" hükümleri doğrultusunda belirlenecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

TBMM işçi alımı için adayların yerine getirmesi gereken başvuru şartları şunlardır:

1. Türk vatandaşı olmak (2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine ilişkin kanun hükümleri saklıdır),
2. Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak,
3. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
4. Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan mahkûm olmamak (kasten işlenen suçlardan dolayı bir yıl veya daha fazla hapis cezası veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene karşı suçlar, zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak),
5. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak (askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak),
6. Görevini yapmasına engel olabilecek sürekli bedensel veya ruhsal hastalığı bulunmamak,
7. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak (dul ve yetim aylığı alanlar hariç),
8. Herhangi bir kamu kurumundan görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak,
9. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
10. İlgili niteliklere ve öğrenim şartlarına sahip olmak (Başvuru yapılacak pozisyonlar için belirtilen özel şartlar ilan ekinde yer almaktadır).

Başvuru Süreci
Başvurular, 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak olup, 27 Ekim 2024 Pazar günü saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, e-Devlet Kapısı üzerinden TBMM/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ya da Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresine girerek elektronik ortamda başvurularını yapabileceklerdir.

KURA ÇEKİMİ

275 işçi alımı için yapılacak olan kura çekimi 18 Aralık 2024 tarihinde saat 10:00'da noter huzurunda TBMM’de gerçekleştirilecektir. Kura çekimi canlı olarak TBMM’nin resmi web sitesinden yayınlanacak ve “Duyurular” bölümünden erişim sağlanacaktır.

Başvuru yapacak adayların başvuru şartlarını dikkatlice incelemeleri ve belirlenen süre zarfında başvurularını eksiksiz tamamlamaları gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru sürecine dair tüm gelişmeler TBMM’nin resmi internet sitesinden takip edilebilir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.