TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yeni anayasa görüşmeleri: O parti 'Yalancı çoban hikayesi' diyerek toplantılara katılmadı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu bulunan AK Parti, CHP, DEM Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni ziyaret etti. Ayrıca, Meclis'te temsil edilen ancak grubu bulunmayan DEVA Partisi, HÜDA-PAR, Yeniden Refah Partisi, TİP, Demokratik Bölgeler Partisi, Emek Partisi ve DSP'nin genel başkanlarıyla da Meclis Başkanlığı'nda bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un yeni anayasa görüşmeleri: O parti 'Yalancı çoban hikayesi' diyerek toplantılara katılmadı
Yayınlanma:

Kurtulmuş'un bu ziyaretleri ve görüşmeleri geçtiğimiz hafta tamamlandı. Ancak, Meclis'te vekili olan tek siyasi parti olarak Demokrat Parti, Kurtulmuş ile görüşme talebini kabul etmedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 'yalancı çoban' hikayesine dönüşmüş yeni anayasa aldatmacasına, kandırmacasına alet ve taraf olmayacağız" diyerek, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında yapılan toplantılara katılmayacaklarını duyurdu.

Bu tutum, Demokrat Parti'nin yeni anayasa sürecine ilişkin mevcut yaklaşımlarını ve eleştirilerini yansıtıyor. Diğer siyasi partilerle yapılan görüşmeler ise, anayasa değişikliği için geniş bir uzlaşma arayışının işareti olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.