TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına tepki: "Terör Türkiye'de artık tutunamayacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan’daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Bilkent Şehir Hastanesi’nde yaralıları ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada, saldırının arkasındaki destekçilerin ve nasıl gerçekleştiğinin tüm detaylarıyla açığa çıkarılacağına inandığını belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına tepki: "Terör Türkiye'de artık tutunamayacak"
Yayınlanma:

Saldırı sonucu şehit olanlar için Allah'tan rahmet dileyen Kurtulmuş, Türkiye'nin 40 yılı aşkın süredir terörle mücadele ettiğini vurgulayarak, milletin bu mücadelede tek yürek olduğunu ifade etti. "Terör Türkiye'de artık tutunamayacak." diyen Kurtulmuş, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak teröre karşı ses yükseltilmesi gerektiğini dile getirdi.

Olayın sıcaklığı dolayısıyla analizlerin daha sonraya bırakıldığını belirten Kurtulmuş, 22 kişinin yaralandığını ve 19’unun hastanelerde tedavi gördüğünü, 3'ünün ise taburcu edildiğini aktardı. Özellikle özel harekat polisleri ve güvenlik güçlerinin etkili müdahaleleri sayesinde daha ağır bir durumun önüne geçildiğini ifade etti.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavi gören bir yaralının durumunun ağır olduğunu, diğerlerinin ise iyi olduğunu belirten Kurtulmuş, sağlık çalışanlarına verdikleri destek için teşekkür etti. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlere destek verenlerin kimler olduğunu bildiklerini söyleyen Kurtulmuş, bu kişilerle mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Türkiye’nin savunma sanayisinde önemli bir ülke olmaya devam edeceğini ifade eden Kurtulmuş, "Allah, milletimizin birliğini ve beraberliğini yok etmeye çalışanlara fırsat vermesin." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.