TBMM'de yemin mesaisi: Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu yemin etti!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yemin ederek resmi olarak görevlerine başladı.

TBMM'de yemin mesaisi: Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu yemin etti!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilen görevden affa ilişkin talepler üzerine, Fahrettin Koca'dan boşalan Sağlık Bakanlığı'na Kemal Memişoğlu ve Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atanmıştı. Bu atamalara ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda okundu.

KURUM'UN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin okunmasının ardından, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un, Anayasa hükmü gereği bakanlık görevine atanması nedeniyle milletvekilliğinin düştüğü Genel Kurul'a bildirildi.

ANT İÇEREK GÖREVE BAŞLADILAR

Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, yeni kabine üyelerini yemin etmek üzere kürsüye davet etti. Kemal Memişoğlu ve Murat Kurum, Anayasa'nın 106. maddesi gereğince TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek resmen görevlerine başladılar.

İLK KABİNE TOPLANTISINA KATILACAKLAR

Yemin töreninin ardından, Memişoğlu ve Kurum, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek olan ilk Kabine Toplantısı'na katılacaklar.

MECLİSTEKİ MİLLETVEKİLİ SAYISI DEĞİŞTİ

Murat Kurum'un milletvekilliğinin düşmesiyle birlikte, TBMM'deki toplam milletvekili sayısı 593'e, AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı ise 264'e indi.

YENİ ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI SEÇİLECEK

TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki günlerde Murat Kurum'dan boşalan Çevre Komisyonu üyeliği için AK Parti tarafından bir milletvekili bildirilecek ve ardından komisyonda başkan seçimi yapılacak.

Yeni kabine üyelerinin görevlerine başlamasıyla, sağlık ve çevre politikalarında atılacak yeni adımlar merakla bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.