TEKEV'den MYK Başkanı Ceylan'a ziyaret

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen,  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

TEKEV'den MYK Başkanı Ceylan'a ziyaret
Yayınlanma:
Güncelleme:

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen, ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada; MYK’nın yürütmüş olduğu çalışmaları önemsediklerini, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi noktasında işbirliği için ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirtti.

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Başkanı Erdoğan Özen,  Genel Başkan Yardımcıları Zeynel Abidin Karagöz ve Mustafa Aksoy ile birlikte Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan'ı makamında ziyaret etti. TEKEV Genel Başkanı Erdoğan Özen,  yapılan ziyarette Teknik Eğitim Vakfının (TEKEV) çalışmaları ve yürüttüğü projeler ile ekim ayı içerisinde yapılan genel kurul hakkında bilgilendirmede bulundu.

TEKEV Başkanı Özen, Mesleki Yeterlilikler Kurumunun kurulmuş olduğu günden bugüne kadar çalışma hayatına yeni bir düzen getirdiğini, MYK’nın yürütmüş olduğu çalışmaları önemsediklerini ve bu çalışmalarda vakfın üyesi birçok teknik öğretmenin de yer aldığını belirterek, eğitim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi noktasında işbirliği içerisinde ellerinden gelen her türlü desteği vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin uygulanması ve geliştirilmesini önemli gördüklerini ve güncellenmesine yönelik çalışmalarda da her türlü işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Özen,  Mesleki ve Teknik Eğitimde kalitenin artırılması için yapılacak çalışmaların hızlandırılması gerektiğini dile getirdi. Özen, "6764 sayılı Kanunla 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunun 6. maddesinde yapılan değişikliğe uygun olarak çıkartılması gereken yönetmeliğin bir an önce uygulamaya geçirilmesini bekliyoruz” diye konuştu. Özen, yoğun çalışma temposu içerisinde kendilerine zaman ayırmalarından ve misafirperverliğinden ötürü MYK Başkanı Ceylan'a teşekkür ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK)  Başkanı Adem Ceylan ise MYK'nın yapısı, yetki ve sorumlulukları hakkında TEKEV Genel Başkanı Özen ve beraberindeki heyete bilgi verdi. MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısının 81'den 117'ye çıkarıldığını belirten MYK Başkanı Ceylan,  6764 sayılı kanunla 3795 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanunun 6. maddesinde yapılan değişikliğe uygun olarak MYK tarafından hazırlanan yönetmeliğin son durumu hakkında kısa bir değerlendirmede bulundu. Ceylan, TEKEV'in bir sivil toplum kuruluşu olarak yürütmüş olduğu çalışmaları gözlemlediklerini, görüş ve önerilerini önemli gördüklerini ve bu tür ziyaretlerin işbirliği noktasında önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.