Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla bebek cinsel istismar sonrası entübe edildi: Tutuklu sayısı 5’e çıktı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, ailesinin hastaneye götürdüğü 2 yaşındaki S.Y.'nin beyin kanaması geçirdiği, vücudunda morluklar olduğu ve cinsel istismara uğradığı tespit edilmesinin ardından başlatılan soruşturmada tutuklu sayısı 5’e yükseldi.

Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla bebek cinsel istismar sonrası entübe edildi: Tutuklu sayısı 5’e çıktı
Yayınlanma:

Tekirdağ’da Sıla bebek cinsel istismar sonrası entübe edildi: Tutuklu sayısı 5’e çıktı

Soruşturma kapsamında ilk olarak 13 ve 14 yaşındaki komşu çocuklarının ardından, bebeğin annesi Bakiye Yeniçeri ve kadının dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö. ile komşusu Kani A. da tutuklandı.

Olay, 2 Ağustos'ta Bakiye Yeniçeri'nin S.Y.'yi Malkara Devlet Hastanesi'ne getirmesiyle başladı. Morlukları bulunan ve düşme sonucu yaralandığını belirttiği bebeğin durumu, ikinci bir kontrol için hastaneye götürüldü. Doktorların, bebeğin baygın halde olduğunu ve vücudunda darp izleri gördüğünde durumu polise bildirmesiyle, S.Y. Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği ve fiziksel şiddete maruz kaldığı anlaşılan S.Y. ameliyat edildi ve DNA örnekleri incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bebeğin entübe durumda olduğunu ve kardeşinin devlet korumasına alındığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Olayın emniyet birimlerine intikal etmesiyle il müdürlüğü ekipleri ivedilikle harekete geçti. Şüpheliler tutuklandı ve bebeğin kardeşi devlet korumasına alınarak psikososyal destek çalışmaları başlatıldı. Dava sürecini yakından takip ederek suçluların en ağır cezayı almasını sağlayacağız.” denildi.

Olayın ardından Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ailenin diğer çocuğunu koruma altına alarak, anne ve üvey baba hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sürüyor ve olayla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.