Temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam olacak mı?

Temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zammı olacak mı? İşte bu konu hakkında detaylar haberimizde...

Temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zam olacak mı?
Yayınlanma:

Temmuz ayına kısa bir zaman kaldı. Asgari ücrete çalışan vatandaşlar temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Asgari ücret zammında son durum merak konusu oluyor.

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ve kamuoyunu ilgilendiren asgari ücret 2. ara zammı için gözler temmuz ayına çevrildi. Asgari ücrette ikinci zam beklentilerinin yoğunlaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika beklenen açıklamayı yaparak zam için tarih gösterdi. Peki, temmuzda asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ara zammı olacak mı? İşte, detaylar haberimizde...

BAKAN BİLGİN: TEMMUZDA YENİDEN DÜZELTECEĞİZ

Asgari ücrete zam yapılacak mı sorusu son gelişmelerle takip edilirken, beklenen açıklama geldi. Zamla ilgili beklentileri artıran açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından yapıldı. Bilgin açıklamasında "Hesap ederek temmuzda yeniden düzelteceğiz." demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlandı. Asgari ücrete ilişkin değerlendirmeler yaptı.

2023 YILI ASGARİ ÜCRET 8 BİN 506 LİRA

Aralık ayında asgari ücret tespit komisyonu tarafından yapılan görüşmeler sonrası 2023 yılı asgari ücret 8 bin 506 lira olmuştu.

Peki, brüt ve net asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

ASGARİ ÜCRET 455 DOLAR MI OLACAK?

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili şunları söyledi:

"Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır"

"ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA YENİDEN BİR DÜZENLEME GETİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Bakan Bilgin, asgari ücretine ilişkin şunları kaydetti:

"Yeni asgari ücret düzenlemesi temmuzda olacak. Şartlar zorlanırsa 6 ayda bir yoksa yıllık yapılır. Temmuzda enflasyonist ortamın ücretler üzerinde yıkıcı etkisini değerlendirerek temmuz ayında yeniden bir düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bu hesaplara dayanan bir şeydir. Hesap ederek temmuzda yeniden düzelteceğiz."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada “ Temmuz'da asgari ücrete ara zam yapılacak.'' demişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.