Ticaret Bakanlığından Ankara'daki zincir marketlere sıkı denetim!

Ticaret Bakanlığına bağlı ekipler Kurban Bayramı yaklaşırken Ankara'daki marketleri denetledi. marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyatları ve etiketleri incelendi.

Ticaret Bakanlığından Ankara'daki zincir marketlere sıkı denetim!
Yayınlanma:

Denetimlere devam eden Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı dolayısıyla denetimleri artırdı. Bu kapsamda Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan bir zincir marketin gıda ve ihtiyaç ürünlerinin fiyat etiketleri incelendi.

Denetimler kapsamında ürünlerin etiketlerinde fahiş fiyat bulunup bulunmadığı, ürünün etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasında fark olup olmadığı ve ürünün son değişim tarihi gibi birçok husus incelendi.

denetim.jpg

HERHANGİ BİR OLUMSUZLUKTA CEZA UYGULANIYOR

Ekipler tarafından yapılan denetimlere ilişkin bilgi veren Ankara Ticaret İl Müdür Vekili Elif Tan, ''Ürünün üretim yeri, ayırıcı özelliği, birim ve satış fiyatı, birim fiyatının uygulanmadığı tarih gibi bilgilerin bulunup bulunmadığını kontrol ediyoruz. Ayrıca, etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyumlu olup olmadığını da inceledik. Herhangi bir uygunsuzlukta uygunsuzluğu tespit ederek idari yaptırım uyguluyoruz. Bu markette bu uygunsuzluğa rastlamadık ama denetimlerimize yoğun bir şekilde devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Yapılan denetimlerde, üründe etiket olmaması, etiket varsa; ürünün üretildiği yer, ayırt edici özelliği, satış fiyatı, birim fiyatı, satış ve birim fiyatının uygulanmaya başladığı tarih, yerli üretim ise logo gibi eksikliklerin olması durumunda 2 bin 200 Türk Lirası ceza kesiliyor. Aynı zamanda ürünün etiket fiyatı ve kasa fiyatı arasında da uyumsuzluk bulunuyorsa aynı ceza bu durum için de geçerli oluyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.