Toplumda infial yarattı: Genç kızlardan engelli adama sopayla darp!

Kahramanmaraş’ın Çokak Mahallesi’nde yaşanan bir olay, Türkiye genelinde infiale yol açtı. Zihinsel engelli çoban Nail Yener, iki genç kız tarafından acımasızca darp edildi. Kızların Yener’den markete gidip kendileri için alkol almasını istemesi ve olumsuz yanıt almasının ardından S.G. isimli genç kız, elindeki sopayla Yener’e şiddet uygulamaya başladı. O anlar, S.G.’nin kız kardeşi M.G. tarafından cep telefonuyla kayda alındı.

Toplumda infial yarattı: Genç kızlardan engelli adama sopayla darp!
Yayınlanma:

Görüntülerde, N.Y.’nin "Allah'ını seversen vurma" diyerek acı içinde yalvardığı anlar yer alırken, S.G.'nin ise "Ağlama, yavaş vuruyorum" diyerek sopayla vurmaya devam ettiği görülüyor. Aldığı darbelerle başından yaralanan çoban kanlar içinde kaldı. Kızlar, bu durumu küçümser bir tavırla yorumladı ve M.G., "Bacaklarına vur, S." diyerek kardeşine şiddete devam etmesini söyledi.

TACİZ İDDİASI VE GÖZALTI

Olay sonrası engelli çoban N.Y., sağlık ekiplerine başvurdu ve darp raporu alarak şikayetçi oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan S.G. ve M.G., adliyeye sevk edildi. Ancak genç kızlar, çobanın kendilerini taciz ettiğini öne sürerek suçlamalarda bulundu. Olayın görüntülerinde ise kızların çobana "Bize dokunursan, 15 yaşındaki kızı taciz etti diye şikayetçi oluruz" şeklinde tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.

YAKINLARDAN TEPKİ: “TACİZ ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Nail Yener'in ailesi ise taciz iddialarını kesin bir dille yalanladı. Yener’in halasının oğlu Bayram Arslan, “Nail saf ve akli dengesi yerinde olmayan bir çocuk. Kızlar ondan alkol istemiş, o da getirmeyince dövmüşler. Onları taciz etmesi mümkün değil, bu tür suçlamalar tamamen asılsız,” diyerek olaya tepki gösterdi ve adaletin yerini bulması için davacı olduklarını belirtti.

TOPLUMSAL TEPKİ VE ADALET TALEBİ

Olayın görüntüleri sosyal medyada hızla yayılırken, toplumdan büyük tepki topladı. Engelli bireylerin korunması ve şiddete uğrayanların haklarının savunulması için yetkililere çağrıda bulunan vatandaşlar, faillerin en ağır cezayı almasını talep ediyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.